Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Djurgården – klar för SHL-rival

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Nu är det klart. 

Robin Norell lämnar Djurgården, och skriver på för SHL-konkurrenten IK Oskarshamn. 

– När möjligheten dök upp med Oskarshamn kändes det som ett bra steg att ta, säger 26-åringen till klubbens hemsida. 

Robin Norell har spelat de tre senaste säsongerna för Djurgården. Men nu lämnar backen den svenska huvudstaden för östkusten och IK Oskarshamn, som SportExpressen sedan tidigare har avslöjat

– Klubben och laget är på en spännande resa. Det finns bra ledare i och runtomkring laget och det finns en bra stomme kvar från det laget som gjorde det bra förra säsongen. Den stommen tror jag är viktig för laget, klubben och staden, säger Robin Norell till klubbens hemsida och beskriver sig själv som spelare. 

Skriver tvåårskontrakt

– Laget går före jaget, alltid. Det är det som är charmen med lagidrott och ishockey i synnerhet. Jag vill göra mitt och det innebär ett hårt jobb, ett bra skott och bra, enkla pass. Det ska bli skönt att få lite av en omstart och komma till ett nytt lag och en ny omgivning, säger Norell till klubbens hemsida. 

Robin Norells kontrakt med Oskarshamn är skrivet över de två kommande säsongerna. 

– Det ska bli skönt och träffa gubbarna. Jag har koll på många som sagt men det är bra att få ett ansikte på alla. Sedan är planen att frugan och hundarna kommer efter sommaren. 

Under den precis avslutade säsongen gjorde Norell sex (3+3) poäng på 52 matcher. Ha har tidigare representerat Rockford Icehogs i AHL.