Foto: SARA STRANDLUNDFoto: SARA STRANDLUND
 Foto: SARA STRANDLUND
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Bröt med Leksand – är nu nära SHL

Publicerad

Veteranbacken Fredrik Lindgren lämnade Leksand på grund av privata skäl.

Nu är det nära en återkomst i Skellefteå AIK.

Enligt säkra källor är det en lösning med tidigare klubben det jobbas mot just nu.

- Kanske, säger sportchefen Mikael Lindgren kortfattat i ett sms.

Fredrik Lindgren var en av de stora förstärkningarna i Leksand inför säsongen. Efter 14 säsonger, och två SM-guld i Västerbotten, tog Lindgren flyttlasset till Dalarna.

Precis som för Leksand har säsongen varit upp och ner för 37-åringen, men när det nu dragit ihop sig till säsongens höjdpunkt med ett kvalspel upp till SHL, så lämnade Lindgren med bara tre dagar till transferfönstret stänger.

Hämtas hem som värdefull backup

Skellefteå AIK har en lucka i sin backbesättning sedan Morgan Ellis lämnat för Färjestad och den luckan hade man egentligen inte tänkt att fylla, men när möjligheten med Lindgren nu uppstått, så pekar det mesta på att man nu tar chansen att värva hem veteranen för resten av säsongen, som en värdefull backup.

Uppgifterna till SportExpressen dementeras inte heller av Skellefteås sportchef Mikael Lindgren, som är storebror till Fredrik. 

– Kanske, skriver sportchefen kortfattat i ett sms.

Under tiden i Leksand hann mästarbacken med att göra sju assistpoäng på 34 matcher och i Skellefteå återförenas han framför allt med Pontus Petterström och Jimmie Ericsson - som är en trio med över 1 000 matcher tillsammans i föreningen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag