Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt med Leksand – är nu nära SHL

Foto: SARA STRANDLUND
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Veteranbacken Fredrik Lindgren lämnade Leksand på grund av privata skäl.

Nu är det nära en återkomst i Skellefteå AIK.

Enligt säkra källor är det en lösning med tidigare klubben det jobbas mot just nu.

- Kanske, säger sportchefen Mikael Lindgren kortfattat i ett sms.

Fredrik Lindgren var en av de stora förstärkningarna i Leksand inför säsongen. Efter 14 säsonger, och två SM-guld i Västerbotten, tog Lindgren flyttlasset till Dalarna.

Precis som för Leksand har säsongen varit upp och ner för 37-åringen, men när det nu dragit ihop sig till säsongens höjdpunkt med ett kvalspel upp till SHL, så lämnade Lindgren med bara tre dagar till transferfönstret stänger.

Hämtas hem som värdefull backup

Skellefteå AIK har en lucka i sin backbesättning sedan Morgan Ellis lämnat för Färjestad och den luckan hade man egentligen inte tänkt att fylla, men när möjligheten med Lindgren nu uppstått, så pekar det mesta på att man nu tar chansen att värva hem veteranen för resten av säsongen, som en värdefull backup.

Uppgifterna till SportExpressen dementeras inte heller av Skellefteås sportchef Mikael Lindgren, som är storebror till Fredrik. 

– Kanske, skriver sportchefen kortfattat i ett sms.

Under tiden i Leksand hann mästarbacken med att göra sju assistpoäng på 34 matcher och i Skellefteå återförenas han framför allt med Pontus Petterström och Jimmie Ericsson - som är en trio med över 1 000 matcher tillsammans i föreningen.