Foto: Mattias Lundin
 Foto: Mattias Lundin

Läck nära bli skadad mot Djurgården

Publicerad
Brynäsmålvakten Eddie Läck ersatte Jacob Markström. Och höll själv på att bli skadad då han fick Mathias Tjärnqvists skridsko över ena vaden.
- Jag blev lite rädd att det hade gått hål, säger Läck.
- Vi har haft det i laget tidigare i år.
När Brynäs unge supermålvakt Jacob Markström tvingades att lämna återbud på grund av skada blev det en chans för Eddie Läck, 22, att debutera mot sin före detta klubb Djurgården.
Läck räddade 28 av 30 skott och var väldigt stabil.
Men när han fick Djurgårdsforwarden Mathias Tjärnqvist över sig blev han liggande på isen. Juniormålvakten Alexander Sahlin började oroligt att skruva på sig i båset.

"Blev lite rädd"

- Jag fick en skridsko på vaden och blev lite rädd att det hade gått hål, säger Läck till HockeyExpressen.se.
Brynäsbacken Lars Jonsson skar upp sin vad på ett liknande sätt. Jonsson tvingades till två operationer. Sedan var säsongen över.
- Men det var lugnt, så det var bara att köra vidare, säger Eddie Läck om situationen på Hovet.
- Jag har inte sett situationen. Olyckor händer lätt. Det är svårt att veta, vi får kolla på det sen.

Markström aktuell

Jacob Markström tränade på torsdagen och kan bli aktuell för spel mot Djurgården i Globen.
- Vi får se hur det blir. Vi tar det efter värmningen på fredag så får vi se hur det blir, säger Eddie Läck.
Som trots en stark match mot Djurgården hoppas få nöta bänk i Globen.
- Vi får hoppas att han är tillbaka på fredag annars är jag beredd att göra mitt jobb.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag