Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
 Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Kritiserade Hudacek nollade mästarna

Publicerad

Frölundas NHL-förstärkningar betyder mycket. I bortamatchen mot Brynäs väldigt mycket. Chicago-forwarden Viktor Stålberg satte två mål i 4–0-segern.

– Det känns bra, även om det kanske kan bli ännu lite bättre i egen zon, sade Stålberg efter matchen.

Viktor Stålberg har verkligen blivit en injektion i Frölunda sedan han anslöt. På åtta matcher har Stålberg levererat elva poäng, varav sex mål. Två av dessa kom mot Brynäs. Det första var enkelt, pucken styrde på hemmabacken Simon Löf och Stålberg fick öppet mål, 3–0 för Frölunda som där kopplade ett järngrepp om matchen.

Stålberg spikade också slutresultatet, då han trots rejäl uppvaktning överlistade Johan Holmqvist i hemmamålet.

– Elva poäng är bra, jag hade väl inte direkt någon aning om hur det skulle gå med poängproduktionen. Men det har gått bra för mig, för hela vår kedja och laget som helhet. Extra kul tycker jag det var att Julius (Hudacek) fick hålla nollan. Han har gjort många bra matcher men även gjort några "indianare" som det skrivits om, sade Stålberg.

Oklar framtid

Hur länge han kommer att spela med Frölunda ville han inte säga.

– Klubben har inte velat gå ut med det men det är några matcher efter uppehållet i alla fall. Vi får se vad som händer där borta. Nu ska väl parterna prata med varandra igen och då finns det en chans att man ska kunna komma överens.

Frölunda som av tradition varit starka hemma, sämre borta, har denna säsong vänt på statistiken. Sex av åtta trepoängare har bärgats på bortais.

– Så är det ibland. Vet inte riktigt vad det beror på men vi går inte bort oss så mycket borta och stressar heller inte upp oss, sade Stålberg.

Mållöst igen

För Brynäs kommer landslagsuppehållet lägligt. Mästarna har problem med skador, spelade hela matchen mot Frölunda på fem backar och målskyttet vill heller inte lossna. För andra gången på fem matcher lämnade laget isen mållöst.

– Det är tungt, suckade Brynäs Mads Hansen. Vi kommer inte till så många öppna målchanser så vi måste bli mycket bättre när det gäller returtagningen. Förra säsongen hade vi också toppar och dalar, men uppehållet kommer nog lägligt för oss. Nu gäller det att vi samlar ihop oss och börjar om.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag