Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brynäs kom tillbaka efter hårda kritiken

Petter Rönnqvist menade att Brynäs var lataFoto: C More
Johan Alcén höll inte medFoto: C More
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Brynäs radade upp utvisningar i den andra perioden borta mot Luleå och kritiserades hårt i periodpausen. 

Gävlelaget tappade dessutom ledningen två gånger om – men kunde trots det vinna efter straffar. 

Brynäs gjorde en mycket bra första period borta mot serieledande Luleå och tog också ledningen genom John Nyberg. 

I den andra perioden började däremot utvisningarna att hagla. Två minuter in i perioden fick Nicklas Danielsson en tveksam ”tvåa” och efter det drog laget på sig ytterligare tio utvisningsminuter i den andra perioden. 

Luleå kunde då kvittera matchen i just powerplay efter att Jaedon Descheneau dragit på sig en 2+2 utvisning för en hög klubba på Linus Klasen. 

”Ett pärlband av desperation och lathet”

I C Mores studio mellan den andra och tredje perioden sågades Brynäs av experten Petter Rönnqvist. 

– Man måste orka, man måste hålla sig disciplinerad, man måste ha energi och fullfölja planen, men det gör man inte man tappar konceptet. Vi har pratat om Danielssons den var horribel men sedan radas det upp ett pärlband om desperation och lathet, säger han. 

En som hållit sig borta från utvisningsbåset och dödat en hel del utvisningsminuter är Brynäsforwarden Johan Alcén. Han håller inte med i Rönnqvists kritik. 

– Jag håller inte med Petter tvärtom. Själva utvisningarna, det är väl inte mycket att snacka om, de får vi titta på senare. Men jag tycker inte att vi tappar konceptet, säger Alcén i C More.   

Ersson hjälte i straffdrama

Utvisningarna fortsatte sätta sin prägel på matchen även i den tredje perioden – men i stället för ett väntat Luleåmål var det Brynäs som tog ledningen i powerplay genom Emil Molin. Brynäs var sedan nära att få med sig alla tre poäng men med 1.24 kvar tvingades en annars storspelande Samuel Ersson kapitulera när Einar Emanuelsson dunkade in kvitteringen. 

Brynäsmålvakten skulle dock bli hjälte tillslut.  

Efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar. Där tog Ersson två av tre straffar, samtidigt som Emil Molin och Patrik Berglund satte sina straffar för Brynäs som tog med sig extrapoängen hem till Gävle.