Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det är inte snyggt att han snackar så i tv..."

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

ÖREBRO/STOCKHOLM. Örebro Hockey har haft ett par tuffa säsonger i SHL.

Och i C More sågades de i kväll av förra tränaren Johan Tornberg.

– Vi hade miljoner kronor i månaden på bänken för att de inte var tillräckligt bra enligt oss.

Johan Tornberg är ny för säsongen i C Mores ishockeysatsning.

Men bara förra säsongen återfanns han i Örebros avbytarbås där han fungerade som huvudtränare fram till januari då han fick sparken till förmån för lagets nuvarande tränare Niklas Sundblad. 

Och vid dagens hockeykväll på C More så hängde han ut spelare som misslyckats i klubben och menar att det till viss del berodde på förra general manager, Pontus Gustafsson.

– Nu ska inte jag sitta och vara bitter men jag tänker spelare som kommer in , jag tänker på Jakub Petruzalek, Justin Hodgeman, Mikko Lehtonen... De förväntades vara de ledande spelarna men de var för dåliga. Vi hade dem på bänken. Vi hade miljoner kronor i månaden på bänken för att de inte var tillräckligt bra enligt oss, säger han och fortsätter:

– Det är hela vägen från scouting, som Pontus Gustafsson höll i. Det är inte att gnälla på allting, men det är ett grundfundament som inte fungerar till att få spelare som klarar av att spela det spelet som man vill ha.

"Det är han som säljer biljetter"

Under långa stunder de gångna säsongerna har Julius Hudacek varit Örebros räddare i nöden och den enda som hållit dem kvar i matcher. 

Men även han fick sig en skopa ris av Tornberg:

– En jättefin och varm människa. Men han ville inte träna. Gjorde lite som han ville, och det är klart att det blir ett problem när övriga spelare i truppen ser det. Han kan beskrivas med tre bokstäver. L-A-T.

Då ifrågasatte Niklas Wikegård om inte Johan Tornberg, som tränare, borde ha satt stopp för det och tvingat Hudacek att träna.

Varpå Tornberg svarade.

– Jo, men samtidigt var det inte möjligt när sportchefen Pontus Gustafsson krävde att Hudacek skulle spela. "Det är han som säljer biljetter, det är han som är stjärnan. Han är Hudashow". 

Efter Örebros segermatch mot Linköping HC i kväll kom brorsan Libor Hudacek att kommentera Tornbergs kritik mot Julius.

Är Julius lat? 

– Det är en tuff fråga för mig att svara på. Han kanske är lite lat på träningarna men han räddar puckarna på matcherna och spelade alltid väldigt bra. Och det är väl ändå det viktigaste. Det är 50/50 det han säger men han räddade puckarna.

– Det är inte snyggt att han snackar så i tv. Men men, han är expert och får snacka om vad han vill…

Hur trivs Julius I Ryssland?

– Bra. Han har spelat många matcher och det har gått bra för honom. Dom vann i dag också.

Fahlanders kritik: "Så jävla oproffessionellt"

Mikael Fahlander är tidigare ordförande i Örebro Hockey och storsponsor till föreningen, och han riktade skarp kritik mot Johan Tornbergs kommentarer i C More.

https://twitter.com/mikaelfahlander/status/916705120913711104

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!