Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

"Det är inte snyggt att han snackar så i tv..."

Publicerad
Uppdaterad

ÖREBRO/STOCKHOLM. Örebro Hockey har haft ett par tuffa säsonger i SHL.

Och i C More sågades de i kväll av förra tränaren Johan Tornberg.

– Vi hade miljoner kronor i månaden på bänken för att de inte var tillräckligt bra enligt oss.

Johan Tornberg är ny för säsongen i C Mores ishockeysatsning.

Men bara förra säsongen återfanns han i Örebros avbytarbås där han fungerade som huvudtränare fram till januari då han fick sparken till förmån för lagets nuvarande tränare Niklas Sundblad. 

Och vid dagens hockeykväll på C More så hängde han ut spelare som misslyckats i klubben och menar att det till viss del berodde på förra general manager, Pontus Gustafsson.

– Nu ska inte jag sitta och vara bitter men jag tänker spelare som kommer in , jag tänker på Jakub Petruzalek, Justin Hodgeman, Mikko Lehtonen... De förväntades vara de ledande spelarna men de var för dåliga. Vi hade dem på bänken. Vi hade miljoner kronor i månaden på bänken för att de inte var tillräckligt bra enligt oss, säger han och fortsätter:

– Det är hela vägen från scouting, som Pontus Gustafsson höll i. Det är inte att gnälla på allting, men det är ett grundfundament som inte fungerar till att få spelare som klarar av att spela det spelet som man vill ha.

"Det är han som säljer biljetter"

Under långa stunder de gångna säsongerna har Julius Hudacek varit Örebros räddare i nöden och den enda som hållit dem kvar i matcher. 

Men även han fick sig en skopa ris av Tornberg:

– En jättefin och varm människa. Men han ville inte träna. Gjorde lite som han ville, och det är klart att det blir ett problem när övriga spelare i truppen ser det. Han kan beskrivas med tre bokstäver. L-A-T.

Då ifrågasatte Niklas Wikegård om inte Johan Tornberg, som tränare, borde ha satt stopp för det och tvingat Hudacek att träna.

Varpå Tornberg svarade.

– Jo, men samtidigt var det inte möjligt när sportchefen Pontus Gustafsson krävde att Hudacek skulle spela. "Det är han som säljer biljetter, det är han som är stjärnan. Han är Hudashow". 

Efter Örebros segermatch mot Linköping HC i kväll kom brorsan Libor Hudacek att kommentera Tornbergs kritik mot Julius.

Är Julius lat? 

– Det är en tuff fråga för mig att svara på. Han kanske är lite lat på träningarna men han räddar puckarna på matcherna och spelade alltid väldigt bra. Och det är väl ändå det viktigaste. Det är 50/50 det han säger men han räddade puckarna.

– Det är inte snyggt att han snackar så i tv. Men men, han är expert och får snacka om vad han vill…

Hur trivs Julius I Ryssland?

– Bra. Han har spelat många matcher och det har gått bra för honom. Dom vann i dag också.

Fahlanders kritik: "Så jävla oproffessionellt"

Mikael Fahlander är tidigare ordförande i Örebro Hockey och storsponsor till föreningen, och han riktade skarp kritik mot Johan Tornbergs kommentarer i C More.

https://twitter.com/mikaelfahlander/status/916705120913711104
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag