Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritik efter tunga starten: ”Fruktansvärt – katastrof”

Foto: BERT.SÖDERSTRÖM / PIC-AGENCY / 15087 PIC-AGENCY SWEDEN AB
Foto: ROBERT GRANSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

LINKÖPING. Fyra raka förluster, sju matcher utan mål i powerplay och en storstjärna som inte alls visat sig vara en lyckad värvning så här långt.

Det är tufft för Skellefteå AIK just nu.

Och Juhamatti Aaltonen är självkritisk.

– Det har varit fruktansvärt. Katastrofalt. Jag har haft stora problem med allt, säger han om sin säongsinledning.

När Oscar Möller avgjorde i förlängning hemma mot Timrå IK i den tredje omgången så kom det målet i spel i numerärt överläge.

En spelform som Skellefteå fram till då hade varit starka i. 

Men sen har det låst sig. Nyckeln kastats bort - och Skellefteå har tappat allt.

När laget i dag förlorade mot Linköping efter förlängning och tillika sin fjärde raka match så var det sjunde matchen i följd som laget misslyckades att göra mål i powerplay. 21 raka utvisningar motståndarlagen tagit som inte utnyttjats av Skellefteå.

– Det är jättefrustrerande. Det blir lite för mycket att vi tar ett skott sen förlorar vi returerna. Vi måste hitta en väg ur det här, säger Mathis Olimb om lagets powerplay och Juhamatti Aaltonen fyller i:

– Vårt powerplay måste vara mycket bättre. Vi måste hitta vägar att göra mål, så är det. Också måste vi vara lite mer kyliga. Vi försöker för mycket och övertänker just nu och stressar fram beslut. Just nu är det väldigt tufft för oss.

Självkritiken: "Katastrofal"

Den finländska stjärnspelaren Juhamatti Aaltonen har de senaste åren gjort sig känd som en humörspelare i SHL som ena dagen kan bänkas för sina dåliga insatser, för att nästa stänka in ett hattrick mot Växjö Lakers.

I Skellefteå har det dock hittills varit mörkt.

Efter tio matcher har finländaren en assist på poängkontot. 

Och efter dagens förlust mot Linköping HC

– Det har varit fruktansvärt. Katastrofalt. Jag har haft stora problem med allt känns det som och inte klickat med mina kedjekamrater än. I dag tycker jag dock att det kändes bra med Mathis Olimb och Bud Holloway, säger han och fortsätter:

– Förhoppningsvis blir det bättre från och med i dag, men det är oerhört tufft för mig mentalt. Det gäller bara att fortsätta jobba.

Vad är det för tankar inne i skallen just nu?

– Jag måste bara försöka lägga undan alla dåliga tankar och njuta av att spela.

Njuta säger du. Hade du kul i dag?

– Ja, jag hade kul i kväll. Nu hoppas jag det blir bättre.

Har du varit med om såna här tunga svackor förut?

– Oja. Många gånger. Det är inte min första rodeo, men jag vill komma ur den här svackan snabbt nu för jag bidrar inte till laget som det är nu.

Tränarens ord: "Många som måste höja sig"

Efter förlusten var Skellefteås, för säsongen, nya tränare inte nöjd med resultatet men ville lyfta att spelet var bättre än de senaste matcherna.

– Ja, jag tycker vi kommer ut bra i dag och gör en riktigt stark start på andra perioden. Sen är vårt boxplay riktigt bra i dag och jag tror inte de låter Linköping skjuta mer än ett par skott. 

Aaltonen har det fortsatt tungt. Hur ser du på hans start?

– Det är många som måste höja sig. Och då gäller det att vi hjälper dem att komma upp till den. Att vi föder dem med självförtroende. I dag och senaste tiden är det många som kramar klubban alldeles för hårt och tänker för mycket.


https://www.expressen.se/qs-widgets/goal-service/ishockey/match/2018-10-21/?matchId=2821896&view=match