Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kristian Vesalainen klar för Malmö Redhawks

Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Malmö förstärker truppen med tilltänkt spetskompetens.

Tidigare Frölundajunioren Kristian Vesalainen, ska enligt SportExpressens uppgifter vara överens med Skåneklubben om ett kontrakt. 

– En spelare jag har koll på, säger sportchefen Björn Liljander.

Den snart 23-årige finländaren var i Frölunda som junior. Men redan som 18-åring försvann han tillbaka till Finland.

Han valdes av Winnipeg i förstarundan 2017 och har också fått chansen att spela sin in i Winnipegs lag. Den senaste säsongen blev det hela 53 NHL-matcher för Vesalainen som dock avslutade säsongen i AHL med Manitoba.

Nu är tanken att han ska göra en omstart i Europa.

Kristian Vesalainen förstärker Malmö Redhawks

Då är det Malmö som lyckats lägga beslag på Vesalainen som är tänkt som en topp sex-forward i lagbygget den kommande säsongen.

Björn Liljander, som hade Vesalainen i Frölunda är givetvis den som ligger bakom värvningen.

– Det är klart att jag har koll på Vesalainen. Men jag har egentligen inte mycket mer att säga än så här just nu. Vi får se vad som händer, säger LIljander.

Enligt uppgifter till SportExpressen är man redan överens om allting, och kontraktet är påskrivet. Vesalainen är tilltänkt som en topp sex-forward i det nya lagbygget och linjen att värva ungt och utvecklingsbart med ett driv framåt kommer att vara Malmös melodi under årets silly season.

Vesalainen, som spelat klart för säsongen, kan komma att presenteras officiellt redan under den kommande veckan.

Sedan tidigare har Malmö värvat Theodor Johnsson, född 2003 från Växjö och man har också klart med Adam Werner, född 1997, som tillhör Calgarys organisation. Den värvningen är dock inte presenterad officiellt på grund av att Werner fortfarande är i spel där borta.