Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Örebros stjärnback drabbad av cancer

Kristian Näkyvä gjorde mål för Örebro mot Brynäs den 30 januari. Han satte 3-5-målet i förlustmatchen. Se höjdpunkter här.
Kristian Näkyvä.Foto: BILDBYRÅN
Kristian Näkyvä.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Robin Kovacs och Kristian Näkyvä.Foto: BILDBYRÅN

Kristian Näkyväs säsong är över.

Örebros stjärnback har drabbats av testikelcancer och opereras i Örebro redan i morgon. Det meddelar klubben i dag på sin hemsida. 

”Våra tankar och vårt fulla stöd går till Kristian och hans familj” skriver klubben i ett pressmeddelande.

Säsongen 14/15 kom Kristian Näkyvä till SHL och Luleå Hockey där det blev succé direkt med 29 poäng på 55 matcher.

Efter den säsongen har den finländske backen spelat ytterligare fyra säsonger i Sverige, där han representerat Linköping i två säsonger och nu Örebro de två senaste säsongerna. Backen har varit poängstark genom alla sina år i Sverige och aldrig lämnat en säsong utan att ha gjort minst 20 poäng. 

Den här säsongen har Näkyvä varit en av ligans bästa backar, och med 20 poäng på 39 matcher tillhör han toppskiktet även i poängprotokollet. Men i dag står det klart att han inte kommer att spela mer i vår. 

Chockbeskedet - har drabbats av cancer

Örebro Hockey meddelar nämligen i dag att Kristian Näkyvä drabbats av testikelcancer och kommer redan i morgon, torsdag, att opereras i Örebro för det. Klubben meddelar också att de räknar bort honom för resten av säsongen och skriver om chockbeskedet på sin hemsida:

”För en tid sedan fick Kristian Näkyvä det chockerande beskedet att han har drabbats av testikelcancer. Våra tankar och vårt fulla stöd går till Kristian och hans familj.”

Näkyvä spelade för Örebro så sent som i går och spelade fram till ett mål när topplaget besegrade IK Oskarshamn med 4-2 hemma i Behrn Arena.