Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Kristian Huselius tvingas att lägga av

Publicerad

AIK:s stjärnspelare Kristian Huselius tvingas att avsluta sin karriär på grund av skada.

Den förre NHL-spelaren skrev på för AIK i mitten på december men nu är det alltså redan färdigspelat.

– Jag kan inte hålla på att käka en massa smärtstillande tabletter för att kunna fungera, säger Huselius till AIK:s hemsida.

Med nio NHL-säsonger, två SM-guld och tre VM-brons bakom sig har Kristian Huselius under slutet av 1990-talet och hela 2000-talet varit en av svensk ishockeys mest framgångsrika spelare.

På grund av NHL-lockouten valde Huselius i mitten på december 2012 att skriva på ett kontrakt säsongen ut med AIK.

– Jag hoppas givetvis kunna hjälpa laget även om jag är medveten om att det kommer ta lite tid att komma i full matchform, sa han då.

Skadad mot Skellefteå

Men efter endast tre matcher i AIK-tröjan är det nu färdigspelat för gott för Kristian Huselius.

Den skada som han kände av i förlustmatchen mot Skellefteå den 3 januari får hans sargade kropp att säga ifrån.

SVT Sport och Aftonbladet gick ut med uppgifterna på tisdagseftermiddagen, och strax därefter bekräftade AIK nyheten på sin hemsida.

– Det är tråkigt att säga men tyvärr så håller inte höften. Det har blivit sämre och sämre för varje match jag spelat. Så jag har tagit beslutet att sluta med hockeyn helt, säger Huselius, och fortsätter;

– På ett sätt var det självklart, det har inte gått att spela. Jag kan inte hålla på att käka en massa smärtstillande tabletter för att kunna fungera. Samtidigt är det givetvis tråkigt att inte kunna bestämma själv när man ska sluta.

"Alltid tråkigt"

Ett tungt besked för AIK, som förlorade måndagens streckmöte mot Rögle och nu riskerar spel i kvalserien.

– Det är alltid tråkigt när en spelare blir tvungen att sluta på grund av skador. Huselius är en spelare som betytt otroligt mycket för svensk hockey. Men känner han att det inte fungerar och att han varken gör sig själv eller laget rättvisa är det givetvis ett rätt beslut att fatta, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag