Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krisdraget: ”Kan spelarnas språk”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

HV71 försöker med allt vad de kan för att rädda sig kvar i SHL. 

Nu vidtar krisklubben åtgärder. 

Ikonen Johan Davidsson ska framöver vara med spelarna på isträningar, skriver Jönköpings-posten.  

För ett par veckor sedan meddelade Johan Davidsson att han kommer att lämna HV71 efter säsongen. Davidsson, som är assisterande sportchef, berättade för SportExpressen att han vill ta sig an nya utmaningar.

Men innan han ska göra det så ska HV försöka kvala sig kvar i SHL. Efter en katastrofal säsong är storklubben tabelljumbo. 

Nyligen meddelade Jönköpingslaget att de förstärker tränarstaben med Pär Johansson, som lånas in från NHL-klubben Dallas Stars. Hans uppgifter kommer vara att följa matcherna från läktaren och sedan komma med feedback under periodpauserna. 

Lundh: ”Kan spelarnas språk”

Nu vidtar klubben ännu en åtgärd.

Under tisdagen rapporterade Jönköpings-posten att Johan Davidsson kommer att finnas med på isträningarna framöver – som extraresurs. Enligt tidningen är tanken att han ska hjälpa till med det offensiva spelet. 

– Johan är en av de skickligaste hockeyspelarna vi har haft här i Sverige. Han kommer att bidra med mycket. Han kan spelarnas språk och kan jobba med små detaljer, ge killarna trygghet och tips. Jag tycker att det är jättebra, säger HV71:s huvudtränare Stephan Lundh i en tv-intervju på klubbens webbplats.

Kvalet avgörs i bäst av sju matcher, där vinnaren blir kvar i SHL och förloraren får skifta fokus till hockeyallsvenskan.