Vilt slagsmål – efter slutsignal

Dick Axelsson hade show när Färjestad fortsatte att vinna.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Kilström och Melart rök ihop efter slutsignal.
Foto: C MORE

Storbråk efter slutsignal - men efter match handlade det mesta ändå om Dick Axelsson som låg bakom det mesta när Färjestad besegrade Brynäs med 2-1.

Och nu hoppas C More-experten Sanny Lindström att FBK-stjärnan ska bli ett hopp även för Tre Kronor.

– Han är given, säger Lindström.

Med en skadehistoria från Schweiz bakom sig kom Dick Axelsson tillbaka till svensk ishockey med en hel del frågetecken med sig i packningen. 

De frågetecknen har han rätat ut till utropstecken med en succéartad inledning där han, såväl som Färjestad BK, har varit en enda lång framgångssaga så här långt.

SHL-tabellen toppas av just Färjestad - och i skytteligan är det också värmländskt i topp då Dick Axelsson med två nya mål i dag klev upp i ensam skytteligaledning före Joakim Lindström och Michael Lindqvist som har gjort åtta.

Efter en mållös första period slog Dick Axelsson till i början den andra.

SHL-återvändaren satte dit 1-0 med ett stenhårt skott, på en fin framspelning av Alexander Johansson.

Kravet: Ta ut Dick Axelsson i Tre Kronor

Efter Brynäs tidiga kvittering i tredje perioden kom Dick Axelsson att, direkt från utvisningsbåset, sätta 2-1 i öppen målbur efter att ha blivit helt frispelad av Rasmus Asplund.

– Jag sa (till Rasmus) att ge mig pucken så blir det mål, säger Dick och fortsätter med att beskriva det första målet:

– Första gör ju Alex jättebra, sen är det ett klassiskt skott i gubbhörnet, jag siktar högt men det gick lågt. 

Och Axelssons succé i SHL gör att Sanny Lindström i C More menar att 30-åringen borde vara given i den trupp till Karjala Cup som Rikard Grönborg tar ut på måndag:

– Han är given i den truppen, säger Lindström.

Debutanten storspelade för Brynäs

I Brynäs kasse återfanns i dag krislösningen Linus Fernström som skrivit korttidskontrakt med fjolårsfinalisterna då båda lagets målvakter är skadade.

Dagens match var Linus Fernströms första för säsongen.

– Det var lite ringrostigt i början. Men jag kunde sätta plocken på rätt hand, men det var kul även om det inte blev några poäng. Det var nervöst till en början men det är ju bara en hockeymatch och det är så man får tänka, säger Fernström om sin debut i C More.

Stjärnbacken fick dubbla (!) matchstraff

Efter slutsignal tacklade Ilari Melart Brynäs stjärnforward Aaron Palushaj bryskt - och Lukas Kilström reagerade med att utmana Melart i ett bråk som slutade med att handskar kastades, och spelarna fick matchstraff för det.

Ja, Ilari Melart fick till och med dubbla matchstraff då han fick 5+20 för tacklingen - och 5+20 för bråket.