Komarek om behandlingen: "Det var en mardröm"

Konstantin Komarek under tiden i Luleå.
Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Lars "Osten" Bergström.
Foto: OLLE WANDE
Foto: TOMAS LEPRINCE

Säsongen 2011/12 fick Konstantin Komarek beskedet att han var oönskad i Luleå. 

Med bara en timme kvar på övergångsfönstret. 

– Det var en mardröm, säger han till Nordicbet

När han var väldigt ung tog Konstantin Komarek steget från Österrike till Luleås ungdomssektion. Kort därefter tog han steget upp i seniorlaget, men fick aldrig det genombrott som han hade hoppats på. 

Säsongen 2011/12 gjorde han 45 matcher och noterades för blott 5 poäng. Då fick Komarek beskedet att Luleå inte ville ha kvar honom. 

– När transferfönstret stängs med en timme kvar fick jag meddelande att komma till kontoret, och där sa dom till mig att de ville jag skulle lämna klubben. Klockan var 23 när jag fick beskedet och jag hade inte pratat med en enda klubb, och det var självklart omöjligt att hitta en ny klubb på en timme. Västerås kunde ta över mitt kontrakt som Luleå fixat, men hela min privata situation kunde jag inte lösa på en timme. Jag hade både tjej och studier i staden och jag hade inte pratat med någon, säger Konstantin Komarek till Nordicbet

"Man var totalt oönskad av klubben"

Österrikaren kände sig illa behandlad av klubben. 

– Det var en mardröm. Man var totalt oönskad av klubben, och några dagar senare gick min morfar bort. Det var den tuffaste tiden i min karriär. Sportchefen (Lars "Osten" Bergström) hade kunnat sköta det snyggare. Det var verkligen hemskt, man var 19 år ung och min första hela säsong i A-laget. Efter en tuffare tid inom hockeyn började man förstå att hockeyvärlden kan vara en tuff. 

Efter tiden i Luleå flyttade Komarek hem för spel med EC Salzburg innan inför den gångna säsongen återvände till Sverige för spel med Malmö Redhawks. 

Nästa säsong spelar han i Karlskrona.