Konstantin Komarek under tiden i Luleå. Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIXKonstantin Komarek under tiden i Luleå. Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Konstantin Komarek under tiden i Luleå. Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Lars "Osten" Bergström. Foto: OLLE WANDELars "Osten" Bergström. Foto: OLLE WANDE
Lars "Osten" Bergström. Foto: OLLE WANDE
Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE

Komarek om behandlingen: "Det var en mardröm"

Publicerad

Säsongen 2011/12 fick Konstantin Komarek beskedet att han var oönskad i Luleå. 

Med bara en timme kvar på övergångsfönstret. 

– Det var en mardröm, säger han till Nordicbet

När han var väldigt ung tog Konstantin Komarek steget från Österrike till Luleås ungdomssektion. Kort därefter tog han steget upp i seniorlaget, men fick aldrig det genombrott som han hade hoppats på. 

Säsongen 2011/12 gjorde han 45 matcher och noterades för blott 5 poäng. Då fick Komarek beskedet att Luleå inte ville ha kvar honom. 

– När transferfönstret stängs med en timme kvar fick jag meddelande att komma till kontoret, och där sa dom till mig att de ville jag skulle lämna klubben. Klockan var 23 när jag fick beskedet och jag hade inte pratat med en enda klubb, och det var självklart omöjligt att hitta en ny klubb på en timme. Västerås kunde ta över mitt kontrakt som Luleå fixat, men hela min privata situation kunde jag inte lösa på en timme. Jag hade både tjej och studier i staden och jag hade inte pratat med någon, säger Konstantin Komarek till Nordicbet

"Man var totalt oönskad av klubben"

Österrikaren kände sig illa behandlad av klubben. 

– Det var en mardröm. Man var totalt oönskad av klubben, och några dagar senare gick min morfar bort. Det var den tuffaste tiden i min karriär. Sportchefen (Lars "Osten" Bergström) hade kunnat sköta det snyggare. Det var verkligen hemskt, man var 19 år ung och min första hela säsong i A-laget. Efter en tuffare tid inom hockeyn började man förstå att hockeyvärlden kan vara en tuff. 

Efter tiden i Luleå flyttade Komarek hem för spel med EC Salzburg innan inför den gångna säsongen återvände till Sverige för spel med Malmö Redhawks. 

Nästa säsong spelar han i Karlskrona. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag