Färjestad-spelare jublar efter segern mot Djurgården. Foto: C More.Färjestad-spelare jublar efter segern mot Djurgården. Foto: C More.
Färjestad-spelare jublar efter segern mot Djurgården. Foto: C More.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Kollapsen på Hovet – Färjestad vände 0–3

Publicerad

Färjestad visar styrka inför SHL-premiären på lördag.

Borta mot Djurgården vände laget 0-3 till seger med 4-3 i förlängning.

Djurgården var i förarsätet i två perioder och var på väg mot ett perfekt genrep hemma mot Färjestad.

Men i sista perioden vände gästerna på allting.

Inledningsvis letade sig hemmalagets Axel Fjällby in i anfallszonen i första perioden och droppade pucken till Jonte Davidsson som tryckte in 1-0 för Djurgården, som fick spela långa stunder i powerplay.

Och i andra perioden gasade hemmalaget i från Färjestad. 

"Inte det snyggaste målet"

På periodens första tre minuter satte Mikael Ahlén 2-0 och Andras Engqvist 3-0 när han letade sig runt i sarghörnet, tog sig in framför mål och tryckte in pucken. 

– Det är kanske inte det snyggaste målet. Men de är lika sköna, de målen – jag tar dem gärna. Det blir lite flipper. Lite flyt ska man ha också, säger Engqvist till C More.

– Jag har hört att hockey förändrats under tiden jag har varit bort. Jag tycker att man märker att det går lite fortare. Det är bra tempo och jämna lag. Väldigt kul att vara tillbaka på Hovet också, fortsätter Engqvist.

Färjestad reducerade till 1-3 när Mikael Lindqvist slog in pucken i öppet mål efter en passning från nyförvärvet Dick Axelsson.

Bourque: "Det är annorlunda"

Och i sista perioden fullbordades vändningen.

Marcus Nilsson tråcklade in pucken till 2-3, Jesse Virtanen prickade in 3-3 i nättaket och i förlängningen kunde Sebastian Erixon pricka in matchvinnande 4-3 på en perfekt passning från Nilsson. 

På lördag ställs Djurgården mot HV 71 på bortais i premiären. Färjestad möter Linköping i Karlstad. Nyförvärvet René Bourque debuterade för Djurgården och även på den stora isen.

– Det är annorlunda. Men jag har inget val, skrattar han för C More.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag