Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubben: Han kommer inte få spela premiären

Den misshandelsdömde SHL-spelaren missar starten av säsongen.

– Han är ju tagen av domen. Han kommer inte att spela premiären. Det går inte, säger klubbens vd till SportExpressen.se.

Det var på tisdagen klockan 14 som tingsrätten kungjorde att en landslagsmeriterad SHL-spelare blivit dömd för misshandel.

Ishockeyspelaren skulle ha dömts till två månaders fängelse om han inte tidigare varit ostraffad. Nu blev det villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst plus 9 700 kronor i skadestånd till den 25-årige man som han skallat och slagit på krogen förra sommaren.

Missar SHL-premiären

I och med misshandelsdomen kommer SHL-spelaren att missa säsongspremiären.

– Han tänker på helt andra saker än SHL-premiären just nu. Och det är bra att han gör det, säger klubbens vd till SportExpressen.se.

Redan på lördag är det dags för den andra omgången av SHL och ny match för klubben.

– Jag vet att tränaren och sportchefen kommer att sitta med spelaren på fredag och då får de ha ett resonemang. Det är de i slutändan som avgör när han ska spela, säger klubbens vd.

Klubben är skakad

Misshandelsdomen har skakat om SHL-klubben.

– I grunden är det fruktansvärt djupt olyckligt att händelsen överhuvudtaget har skett. När det gäller våra spelare och hur de ska uppträda för klubben är det väldigt tydligt för vad som gäller både skriftligt och vi har muntliga genomgångar på försäsongen och även under säsongen, säger vd:n.

– Det är så klart glasklart att de inte ska vara ute på krogen och hamna i bråk efter att ha druckit alkohol.

Spelaren har fått en varning och har skrivit under ett avtal och han genomgår nu behandling i form av samtalsterapi.

– Vi har satt in ett åtgärdsprogram för att det inte ska hända igen och det är rätt tuffa krav på honom att han ska genomföra det och sköta sig, säger vd:n.

"Måste hjälpa"

– Vi försöker hantera våra spelare rätt likt som man hanterar medarbetare ute i samhället och försöker ha med oss arbetsmiljölagstiftning också som i grunden är bra. Utgångspunkten är att om en medarbetare hamnar i problem så måste man hjälpa han eller henne. Det är så vi ser på den här spelaren också.

Och om det skulle inträffa igen?

– På något vis utgår jag i från att spelaren ser till att sköta sig och följer det här programmet. Skulle han inte göra det har jag extremt svårt att se att han spelar kvar i klubben.