Niklas Hjalmarsson är redo att spela med HV71. Foto: Marcio Jose Sanchez
Niklas Hjalmarsson är redo att spela med HV71. Foto: Marcio Jose Sanchez

Klubbarna försäkrar NHL-stjärnor - i smyg

Publicerad

Flera klubbar i elitserien förbereder sig för ett ändring av Hockeyligans beslut.

SPORT-Expressen kan avslöja att landets ledande försäkringsmäklare på idrottsförsäkringar fått in omkring 20 till 30 olika förfrågningar gällande NHL-stjärnor.

- Även om man följer ett beslut så kan man kolla på sådana saker, men vi har inte gjort det i alla fall, säger Timrås klubbdirektör Lars Nolander.

Konkurrensverkets utredning av Hockey-ligans beslut om nej till korttidskontrakt pågår och kommer allt närmare ett beslut.

Samtidigt pågår ständiga förhandlingar i Nordamerika mellan NHL och spelarfacket NHLPA.

Hockeyligans be-slut gäller i dagsläget men flera svenska klubbar förbereder sig nu ändå för en eventuell förändring. SPORT-Expressen kan avslöja att Sveriges ledande försäkringsmäklare på idrottsförsäkringar mottagit omkring 20-30 försäkrings- frågor gällande NHL-stjärnor, bara under de senaste dagarna.

Läget kan ändras

Enligt uppgifter är Växjö Lakers en av klubbarna som sa nej till korttidskontrakt men som nu har börjat undersöka försäkringskostnader för NHL-spelare.

- Vi har inte gjort någonting utifrån att det beslutet som finns i Hockeyligan. Om situationen förändras så får vi se på det då. Blir NHL-säsongen inställd, då är det ju en annan situation och då kommer vi att titta på de spelarna som kan vara aktuella, säger Växjös vd Anders Öman.

Flera klubbledare som SPORT-Expressen varit i kontakt med nekar till att man börjat skicka in förfrågningar om försäkringar.

Frågan är het och St Louis Blues-svensken Alexander Steen gjorde sin första träning på is med Modo i går. Även han går bara och avvaktar ett besked om proffsen snart får spela i elit- serien eller inte.

Spelare redo

Den svenske VM-backen Niklas Hjalmarsson (som redan är på plats i Jönköping i väntan på klarhet) är ett tänkbart namn för HV 71.

- Om förutsättningarna ändras är vi absolut intresserade och då skulle vi agera. Men när vi har andra bestämmelser framför fötterna följer vi dem, sa Fredrik Stillman till Jnytt i dagarna.

SPORT-Expressen har tidigare avslöjat att Modo, Timrå, Brynäs och Frölunda var positivt inställda till att släppa in NHL-proffsen på korttidskontrakt, men blev nedröstade av de övriga åtta klubbarna. De fyra klubbarna har spelare som står redo att kliva in i elitserien.

Något som har dementerats under den senaste tiden och i stället kallats för ett enhälligt beslut.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag