John Klingberg i sargduell under SM-finalen. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
John Klingberg i sargduell under SM-finalen. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Klingbergs säsong fortsätter i Texas Stars

Publicerad

SM-slutspelet är precis över.

Snart börjar nästa slutspel för Skellefteås guldvinnande back John Klingberg, som är på väg över till Dallas farmarlag i USA.

– Ja, det blir så. Jag åker tidigt i morgon bitti och ansluter till Texas Stars, sen får vi se om jag får spela, säger Klingberg till Norran.

Elitseriesäsongen är över för Skellefteåbacken John Klingberg, 20. Han var med och vann SM-guld, men nu ser det ut att bli ännu mer ishockey för den spelskicklige högerskytten.

Klingberg har varit uthyrd av NHL-klubben Dallas till Skellefteå och nu vill klubben att han gör sig redo för inhopp i AHL-slutspelet med Texas Stars, där bland andra målvakten Cristopher Nihlstorp och backen Patrik Nemeth spelar.

– Det vore jäkligt kul att få spela, det ska bli lärorikt och roligt, säger Klingberg till Norran.

Kan tänka sig fortsättning i elitserien

Dallas vill att John Klingberg fortsätter nästa säsong i Nordamerika, men där har han själv inte bestämt sig.

Han kan tänka sig att fortsätta i elitserien minst en säsong till för att utvecklas ännu mer.

Till SportExpressen.se säger han:

– Det defensiva spelet tycker jag har blivit mycket bättre och att jag har bättre koll på när jag ska göra de offensiva grejerna och inte. Förut kanske jag gjorde många juniormisstag på fel ställen, men nu känner jag mig mer mogen i spelet.

John Klingbergs storebror Carl Klingberg, 22, befinner sig också i AHL och spelar för Winnipegs farmarlag St John's.

– Han berättar hur det är att spela i AHL och han har varit där i två säsonger nu. Han trivs bra, men vi är lite olika spelartyper, säger John Klingberg om sin storebror som är forward.

– Det kanske passar mig att stanna ett år till i elitserien. Kolla på Jakob Silfverberg, Oscar Lindberg och Calle Järnkrok också så ser man vilken nytta de har haft av det, säger John Klingberg till SportExpressen.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag