Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klassiska SHL-arenan byter namn efter 20 år

Guldjubel i Kinnarps arena när HV71 vann SM-guld 2017. Nu byter arenan namn.
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

I 20 år har HV 71 spelat i Kinnarps arena – men under inför nästa säsong kommer den klassiska arenan att byta namn. 

– Jag vill tacka Kinnarps för ett fint samarbete, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV 71, i ett pressmeddelande.  

HV 71 har under under en längre tid förknippats med Kinnarps arena som blev det nya namnet på Rosenlundshallen som byggdes om i början på 2000-talet. Nu meddelar Smålandsklubben att avtalet med namnrättigheterna har gått och att det inte kommer förlängas. 

– Kinnarps AB gjorde det möjligt för HV 71 att bygga sin egen arena till säsongen 00/01. Nu blir det en förändring när det gäller arenanamnet, men Kinnarps kommer fortsatt att vara en viktig partner till HV 71, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV 71. 

Nytt namn inte klart

Men ett nytt namn för arenan, där HV 71 har vunnit två SM-guld (2004, 2017), är inte klart.  

– Arenan kommer att få ett nytt namn från och med nästa säsong. Vad det blir kommer vi att kommunicera efter sommaren. Inom kort kommer vi att plocka ned Kinnarps skyltar och rengöra fasaden innan det nya arenanamnet kommer upp. Jag vill samtidigt tacka Kinnarps för ett fint samarbete som varat i över 20 år och alla fantastiska ögonblick vi fått uppleva i Kinnarps arena tillsammans.