Foto: Lennart Månsson
 Foto: Lennart Månsson

Klasen tar med sig rekordlönen till Luleå

Publicerad

Linus Klasen, 26, lämnar Malmö Redhawks - men han får behålla sin rekordhöga lön.

SPORT-Expressen kan avslöja att Klasen tar med sig Hugo Stenbeck-avtalet till Luleå Hockey.

- Stenbeck har förbundit sig att betala den lön som vi skulle ha betalt, bekräftar Redhawks ordförande Tommy Qvarfort.

Luleå Hockey vann grundserien i fjol - men misslyckades kapitalt i slutspelet och slogs ut i kvartsfinal.

Sedan dess har klubben varit ute efter fysisk tyngd - och offensiv spetskompetens.

I går stod det klart att Linus Klasen är Luleå Hockeys stjärnvärvning och dragplåster inför den kommande säsongen.

Klasen hade två år kvar på kontraktet med Malmö - men i förra veckan nådde Malmö och Hugo Stenbeck, som tog Klasen till klubben, en uppgörelse som gör att Stenbeck tar ansvar för Klasens lön de kommande två åren.

- Vi har gjort ett bra och konstruktivt avtal med Hugo Stenbeck som nu tagit fullt ansvar för Linus Klasen. Han har fullt ekonomiskt ansvar och löste ut Klasen på ett konstruktivt sätt, säger Malmös ordförande Tommy Qvarfort.

"Har placerat Klasen"

Det garanterar Klasen en fortsatt lön motsvarande 250 000 kronor i månaden.

- Själva lönen var 250 000 kronor men sedan tillkom det ju sociala avgifter, säger Qvarfort.

Malmö Redhawks ordförande Tommy Qvarfort är lättad över att affären nu är klar.

- Hugo Stenbeck har placerat Klasen i Luleå för att få tillbaka en del av sina pengar, säger Qvarfort och utvecklar resonemanget:

- Stenbeck har fortfarande ansvar för Klasen. Om han får 250 000 kronor i lön av Luleå behöver han inte betala något, men annars får han betala mellanskillnaden.

"Allt är relativt"

Luleås vice klubbdirektör Thor Stöckel vill inte gå in på detaljer kring Klasens lön:

- Allt är relativt. Det är en skälig betalning för en spelare med hans kapacitet. Det förstår säkert alla att han tillhör det övre toppskiktet, säger Stöckel om Klasens lön.

Hur ser du på Klasen koppling till Stenbeck?

- Jag vet inte hur den uppgörelsen ser ut. Vi har ett avtal med Linus och det är det som jag känner till.

Linus Klasen till Luleås hemsida om varför han valde klubben:

- Det är framför allt tränarna och organisationen som har haft en stor betydelse för mitt val då många spelare fått en bra utveckling där tidigare.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag