Klasen nobbar Luleå: "Jag förstår honom"

Foto: ERIK SIMANDER
Foto: JOEL MARKLUND

KÖLN/STOCKHOLM. Det har tisslats och tasslats om en återkomst i Luleå för både Linus Klasen och Linus Omark. 

Men så blir det inte, Klasen har förlängt sitt kontrakt med Lugano till 2020. 

– Jag förstår att han stannar, säger Omark. 

Både Linus Klasen och Linus Omark har representerat Luleå hockey med stor framgång innan deras karriärer gått vidare i stora ligor utomlands. Men de har båda hållit Luleå i hjärtat och öppnat för att en dag komma tillbaka. 

Så sent som i februari avslöjade Omark att de diskuterade att komma tillbaka till klubben samtidigt och på så sätt bli en allvarlig guldkandidat. 

– Vi har faktiskt sagt att vi ska hålla kontakten om det. Det har vi bestämt. Får vi börja en säsong tillsammans så har vi verkligen en bra chans att vinna. Luleå ska ha ett lag som kan utmana om SM-guldet och med honom i laget har man alla chanser. 

Omark om Klasens beslut

Efter den gångna säsongen så ryktades det om att Klasens tid i Lugano var över och att han var aktuell för en hemkomst. Men nu kommer ett besked som tvingar Luleå att sluta drömma. 31-åriga Klasen har förlängt sitt kontrakt med Lugano fram till 2020. Klasen är en populär figur i det schweiziska laget och har stått för 191 poäng på 184 matcher i Schweiz. 

Omark förstår att Klasen väljer att stanna i Lugano. 

– Jag pratade med honom häromdagen och jag förstår att han stannar. Det är otroligt vackert där han bor, han får en bra roll i laget och familjen trivs bra. Det det går inte att hacka på honom för det, säger Omark. 

Omark själv däremot stänger inte dörren för att komma hem till Luleå snart. 

– Jag längtar inte hem, men det kittlar. Jag har ett år kvar i UFA sen får vi se.