Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klasen befaras missa minst två matcher

Foto: Olle Wande

Det är oklart hur länge Linus Klasen blir borta efter hjärnskakningen mot Skellefteå.

Han ska träffa klubbens läkare under måndagen men befaras missa minst två matcher.

– Det är enbart för att göra illa. Bilderna talar sitt tydliga språk, säger Klasen till Norrbottenskuriren.

Linus Klasen åkte i isen med bakhuvudet före efter en situation med Skellefteås Joakim Lindström. Han fick bryta lördagens match efter smällen och det är oklart hur länge han blir borta.

Efter matchen togs blodprover och fortsatta tester skulle utföras under söndagen meddelade Klasen HockeyExpressen efter matchen.

Bilderna talar sitt tydliga språk

Till Norrbottenskuriren säger stjärnforwarden att han ska träffa Luleås läkare under måndagen för att närmare avgöra hur illa skadan är.

– Jag tycker att det är jäkligt tråkigt. Det är inte så att han försöker hålla i sig så han inte ska ramla. Det är enbart för att göra illa. Bilderna talar sitt tydliga språk, säger Klasen.

– Jag har haft två hjärnskakningar tidigare. Det handlar ändå om smällar man inte kan skydda sig emot. Den här gången slog jag i bakhuvudet först av hela kroppen i isen. Det blev en rejäl smäll.

Delade ut en propp

Luleås assisterande tränare Thomas Berglund säger vid lunchtid på måndagen till HockeyExpressen.se att Klasen inte träffat läkarna än men att det kommer att ske under dagen.

Joakim Lindström som tacklade Klasen och Anton Hedman som delade ut en propp till Skellefteås Pontus Petterström har i efterhand anmälts till disciplinnämnden.