Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Supertalangen förstärker Djurgården

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Förra året blev det spel i Rögle för Dominik Bokk. 

Nu återvänder den 20–årige tysken till Sverige, men den här gången till Stockholm och Djurgården. 

– Vi tror och hoppas att han ska hjälpa oss med en förbättrad skotteffektivitet och målskytte, säger sportchefen Joakim Eriksson. 

Sent i natt kunde SportExpressen avslöja att krisande Djurgården var på väg att göra klart med en superförstärkning. 

Nu är affären officiell – tyske supertalangen Dominik Bokk, som under förra säsongen spelade i Rögle – är klar för ett säsongslångt lån i Djurgården. 

– Dominik är en fartfylld och spelskicklig forward med ett bra skott. Vi tror och hoppas att han ska hjälpa oss med en förbättrad skotteffektivitet och målskytte. Dominik kommer att vara utlånad till oss från Carolina under resterande del av denna säsong, säger sportchefen och t.f. VD:n Joakim Eriksson till klubbens hemsida. 

Under förra säsongen gjorde Bokk 11 mål och 6 assist för Rögle. Tysken har tidigare även representerat Växjö Lakers och tillhör Carolina Hurricanes organisation. 

Djurgården har hittills under säsongen haft både stora skadebekymmer och problem med att hitta ett poängvinnande spel – klubben ligger sist i SHL efter sex spelade matcher.