Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Klart: SHL-floppen lämnar nu Sverige

Publicerad

Det blev bara sju poäng på 46 matcher i Leksand förra säsongen.

Nu lämnar Sondre Olden Sverige.

Norrmannen har skrivit på för förra KHL-laget Medvescak Zagreb, meddelar klubben på sin hemsida.

Sondre Olden värvades av Brynäs inför säsongen 2014/2015, men hade ingen lyckad sejour under Thomas "Bulan" Berglund i Gävle.

Flyttlasset gick till ärkerivalen Leksand.

Men inte heller där fick den 24-årige norrmannen det att lossna och efter att klubben trillat ner i hockeyallsvenskan stod det klart att det inte blev något nytt kontrakt för Olden.

Efter totalt 108 SHL-matcher och endast 18 poäng (nio mål och nio assist) står det nu klart att Sondre Olden gjort sist i svensk hockey för den här gången. Forwarden har nämligen skrivit på ett konrakt med kroatiska Medvescak Zagreb, meddelar klubben på sin hemsida. 

Klubben lämnade KHL

– Han är en stor och stark tvåvägsforward och var en pålitlig poänggörare i Norge innan han lämnade för Sverige. Vi tror att han har en chans att få tillbaka sin känsla för målproduktionen i vår liga, säger sportchefen Aaron Fox till hemsidan.

Medvescak Zagreb tillhörde under ett par säsonger KHL, men spelar nu i den österriska ligan EBEL.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag