Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Rautio gör comeback i LHC

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

David Rautio är klar för en comeback i LHC. 

Klubben bekräftar att de har skrivit ett kontrakt med målvakten fram till säsongens slut. 

Målvakten spelade två säsonger i Linköping mellan åren 2014-2016, men har därefter spenderat sin tid i Brynäs och Luleå.

Samtidigt som det stod klart att Joel Lassinantti var klar för Luleå meddelade klubben att Rautio var redo att lämna. 

”Efter önskemål från David Rautio har föreningen kommit överens med honom om att han får avsluta den här säsongen med annan förening”, skrev Luleå på sin hemsida.

Klar för återkomst

Nu har Rautio hittat en ny klubbadress. Som SportExpressen tidigare har avslöjat är målvakten klar för en återkomst i Linköping som han har spelat 73 matcher för tidigare. 

– David är en erfaren målvakt som vi känner väl sedan hans tidigare sejour i föreningen, säger LHC:s general manager Niklas Persson till klubbens hemsida. 

Tyler Morley är klar för Linköping 

Men Linköping nöjer sig inte bara med Rautio. Även Tyler Morley, 29, är klar för LHC.

Morley kommer närmast från Skellefteå AIK och har skrivit på för resten av säsongen. SportExpressen kunde avslöja övergången redan under söndagskvällen. 

– Det har inte varit en idealisk säsong för mitt spel personligen. Jag ser fram emot att få en andra chans och komma hit för att hjälpa laget att ta sig ur den här situationen, säger Morley i ett pressmeddelande