Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK-duo är klara för SHL-klubben

Max Lindholm Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN
Daniel Muzito Bagenda Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Örebro dubbelvärvar från AIK.

Både Max Lindholm och Daniel Muzito Bagenda har skrivit tvåårskontrakt med SHL-klubben.

21-årige Max Lindholm har fått sitt stora genombrott på seniornivå den här säsongen. Hans 39 poäng (15+24) på 49 matcher i hockeyallsvenskan räckte till en andraplats i lagets interna poängliga.

Redan i december avslöjade SportExpressen att Max Lindholm lämnar AIK för Örebro – och nu är övergången officiell.

Max Lindholm har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.

– Jättekul att Max väljer att komma till oss. En ung spelare som jag ser stor utvecklingspotential i. Max är en stor spelare med riktigt bra spelförståelse och han har många spännande vertyg i sin vertygslåda. Max är bara 21 år och i början av sin hockeykarriär och det ska bli spännande att följa hans resa hos oss, säger Örebro sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida. 

Muzito Bagenda klar för Örebro

Senare under måndagen presenterade Örebro ytterligare en värvning från AIK.  22-årige Daniel Muzito Bagenda är också klar för en flytt till Närke. Muzito Bagenda, som bland annat har ett förflutet i Modo, återvände inför den här säsongen till Sverige efter tre säsonger i Nordamerika. 

På 52 matcher har han producerat 27 poäng (13+14) för AIK den här säsongen.

– Det känns jättekul att Daniel väljer att komma till oss. En ung spelare som är lite osvensk i sin spelstil. Daniel är en kraftfull spelare som man vet vad man får av varje kväll. Trots sin unga ålder har Daniel samlat på sig erfarenhet med spel i nordamerika och med sin oömma spelstil kommer han fylla en viktig roll i laget. Det ska bli spännande att följa Daniels fortsatta utveckling i Örebrotröjan, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.