Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brynäs stjärnvärvning finansieras av fansen

Foto: Frank Jansky / TT NYHETSBYRÅN

SportExpressen kunde under tisdagskvällen avslöja att NHL-spelaren Dmytro Timashov var på väg till Brynäs. 

Nu bekräftar klubben att han har skrivit på ett tvåårigt kontrakt. 

– Han är mitt i karriären och kommer till oss för att han vill ta nästa steg, säger Johan Alcén, sportchef, på klubbens hemsida.

SportExpressen kunde under tisdagskvällen avslöja att Brynäs har tittat över Atlanten för sitt nästa nyförvärv. Svensk-ukrainske Dmytro Timashov kommer senast från NHL-laget New York Islanders och har skrivit på ett tvåårigt kontrakt för Brynäs IF. 

– I ”Dima” ser vi en hungrig forward som fortfarande är relativt ung. Han är mitt i karriären och kommer till oss för att han vill ta nästa steg. Han har alltid varit en stor talang och så sent som säsongen 2019/20 gjorde han en hel NHL-säsong, säger Johan Alcén, sportchef, på klubbens hemsida.

På våren 2021 samlade Brynäsfansen in pengar till klubben. Timashovs övergång finansieras delvis av de pengarna. 

– Det är galet häftigt vilket engagemang det finns kring Brynäs och jag själv är grymt stolt över att vara en del av den fantastiska gemenskapen som finns runt klubben, säger Alcén.

Timashov kom till Sverige som ung och fann hockeyn i Sollentuna HC. Som 18-åring tog han sig till Nordamerika och Quebec Remparts i den kanadensiska juniorligan QMJHL. NHL-debuten kom 2015 när Toronto Maple Leafs valde talangen i femte rundan av draften.

Under sin NHL-sejour är Timashov noterad för nio (4+5) poäng på 45 NHL-matcher.