Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Mattias Sjögren lämnar Linköping

Foto: Michael Berggren
Foto: Olle Wande

VM-centern Mattias Sjögren lämnar Linköping.

Han är klar för KHL-klubben Ak Bars Kazan som har köpt loss honom från LHC.

– Det är aldrig kul att en av våra toppspelare lämnar oss men det är den verkligheten vi lever i, säger general managern Fredrik Emvall till klubbens hemsida.

Tre Kronorforwarden Mattias Sjögren, 27, bryter upp från Linköping efter sitt starka VM i Tjeckien. Enligt Linköping så har Sjögren sålts vidare till KHL-klubben Ak Bars Kazan, enligt en överenskommelse med Sjögren.

Ville till KHL

– I den här situationen har Mattias uttryckt en önskan om att få lämna för spel i KHL och vi har valt att vara samarbetsvilliga eftersom andra alternativ skulle ha varit sämre för LHC. Vi önskar Mattias lycka till i framtiden och hoppas att han väljer spel i LHC den dagen han vänder hem till Sverige igen, säger LHC:s general managern Fredrik Emvall till klubbens hemsida.

Intresse i NHL

Det har även funnits NHL-intresse för Mattias Sjögren, men det hade inte gett några pengar till Linköping eftersom Sjögren redan spelat för Washingtons organisation.

LHC har samtidigt gjort klart med centern Niklas Persson, som återvänder från spel i Schweiz.

Östgötaklubben, som nådde SM-semifinal tidigare i våras, är på jakt efter ytterligare förstärkningar.

"Väldigt nära några spelare"

– Jag har fullt förtroende för Fredrik Emvall och staben runt honom som jobbar med spelarrekryteringen. Vi för kontinuerliga samtal med ett antal spelare och några är väldigt nära. Men vår policy är att inte kommunicera något förrän det är 100 procent klart, säger klubbdirektören Anders Mäki till LHC:s hemsida.

Röglefostrade Mattias Sjögren har vunnit SM-guld med Färjestad. De två senaste säsongerna har han spelat för Linköping.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!