Mats Lusth efter säkrade SHL-kontraktet Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅNMats Lusth efter säkrade SHL-kontraktet Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mats Lusth efter säkrade SHL-kontraktet Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Klart: Mats Lusth stannar i Mora IK

Publicerad

Han kom in sent och räddade kvar Mora i SHL.

Nu står det klart att Mats Lusth, 55, stannar i Mora även nästa säsong.

– Det känns fantastiskt bra att få komma hem till Mora, säger Lusth till klubbens hemsida.

Mats Lusth tog över Mora inför ödeskvalet mot ärkerivalen Leksand. Den tidigare Malmö-tränaren kom in med ett tydligt uppdrag: Rädda Mora kvar i SHL.

Och det lyckades han med. Mora besegrade Leksand med 4-1 i matcher och spelar SHL även nästa säsong. 

Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

– Det känns fantastiskt bra att få komma hem till Mora. Jag har varit härifrån länge nu och att få komma tillbaka och jobba som huvudtränare, det har alltid varit en av mina drömmar att få göra det, säger Lusth till klubbens hemsida. 

Lusth inledde säsongen 2017/2018 som huvudtränare för Kristianstads IK i division ett, men avslutade alltså med att rädda kvar Mora i SHL. 

Lusth har tidigare haft huvudansvaret för Malmö, norska Frisk Asker, Grenoble och italienska Alleghe. Som spelare gjorde Mats Lusth bland annat flera säsonger i Mora, Färjestads BK och Malmö Redhawks.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag