Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Lindholm skriver på för Skellefteå AIK

Pär Lindholm är klar för comeback i Skellefteå.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Pär Lindholm är klar för Skellefteå AIK.

Han har skrivit kontrakt med klubben över den pågående säsongen och ytterligare fyra säsonger.

– Helt fantastiskt att vara hemma. Det går fort i hockey och det är härligt att vara tillbaka, säger Lindholm till klubbens hemsida.

Pär Lindholm, 29, lämnade Skellefteå AIK för Toronto Maple Leafs efter SHL-säsongen 2017/2018.

Säsongen därefter gjorde han 61 matcher och tolv poäng i NHL innan han gick vidare till Boston Bruins där han gjorde sex poäng på 40 matcher.

Pär Lindholm klar för Skellefteå

Under den pågående säsongen står Lindholm däremot bara noterad för en match och det står nu klart att han spelar i Skellefteå resten av säsongen. Han skriver kontrakt fram till sommaren 2025.

– Helt fantastiskt att vara hemma. Det går fort i hockey och det är härligt att vara tillbaka. Jag är riktigt tacksam över att få den här chansen och ser fram emot resterande säsong. Jag är sugen på att spela igen och speciellt i ett lag som Skellefteå AIK. Ett lag jag spelat i förut, som även går väldigt bra just nu, och ett lag jag har stort hjärta för, säger Lindholm i ett pressmeddelande.

Lindholm kan spela mot Leksand

Lindholm är spelklar redan till tisdagens match mot Örebro.

– Jag vill ut och spela och tävla. Det har varit alldeles för lite av det under senaste året så förhoppningsvis får man några matcher i sig och får varva upp lite grann, och bara kan gå in och köra helt enkelt, säger Lindholm.

Klubbens general manager Erik Forssell:

– Jättekul att få hem Pär. Både för den här säsongen och på ett längre kontrakt. Vårt lag känns starkt redan i dag och med en spelare av hans kaliber stärker vi oss ytterligare inför slutspurten.