Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand värvar från SHL-konkurrenten

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Max Véronneau imponerade stort i Oskarshamn.

Nu är han klar för Leksand.

– Jag har fått veta att supportrarna är exceptionella, säger kanadensaren till klubbens hemsida.

Den kanadensiske 25-åringen Max Véronneau, som så sent som säsongen 2019/2020 spelade för Ottawa Senators i NHL, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Leksand.

Det meddelar SHL-klubben på sin hemsida.

Véronneau kom till Sverige i julas då han skrev på för Oskarshamn. I den småländska klubben stod han för 18 poäng (12+6) under 25 matcher, men från och med nu är det alltså Leksand som gäller för forwarden.

– Jag är väldigt glad att få komma till Leksand. Jag har inte hört så jättemycket om Leksand än, men jag har fått veta att supportrarna är exceptionella och jag ser fram emot att lära mig mer om föreningen och byn, säger kanadensaren.

Klart: Max Véronneau till Leksand

Han fortsätter:

– Leksand var ett riktigt bra lag den här säsongen och jag är beredd att hjälpa laget på alla sätt den kommande säsongen. Jag är en bra skridskoåkare som gillar att anfalla med fart. Förhoppningsvis kan jag bli en offensiv kraft i höst och vinter.

Leksands general manager Thomas Johansson har så klart följt Véronneaus framfart och är mycket nöjd med rekryteringen.

-Max har gjort ett stort avtryck i Oskarshamn. Han är en skridskostark spelare som kan skapa farliga situationer på egen hand. Han har dessutom ett bra skott, gott målsinne och en utmärkt blick för spelet. Vi ser verkligen fram emot att hjälpa Max att ta ytterligare steg i sin utveckling hos oss i Leksand, säger han.

Under onsdagen stod det också klart att klubbens stjärnduo från säsongen 20/21, bestående av Marek Hrivik och Peter Cehlarik, lämnar klubben.