Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅNFoto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
 Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅNFoto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
 Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Klart: Lämnar för SHL efter succésäsongen

Publicerad

Örebro fortsätter att bygga sitt lag inför nästa säsong.

Backen Marcus Björk, senast i Oskarshamn, är klar för klubben - ÖHK:s andra värvning på lika många dagar.

– Otroligt kul att Marcus valt att komma till oss, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida

Säsongen 2017/2018 blev en besvikelse för Örebro.

Närkingarna missade återigen slutspel, och fick in i det sista kämpa för att undvika negativt kval. 

Nu bygger ÖHK om inför kommande vinter, och klubben har nu presenterat två nya spelare på lika många dagar.

I går blev målvakten Stefan Steen, senast i Färjestad, klar för klubben - och på torsdagen presenterades Marcus Björk, 20. 

Marcus Björk klar för Örebro Hockey

Björk stod för 34 poäng på 52 matcher för Oskarshamn i hockeyallsvenskan, och var en starkt bidragande faktor till att IKO till slut bara var en match från att nå kval till SHL.

– Otroligt kul att Marcus har valt att komma till oss, då jag vet att många andra klubbar ville ha honom, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

Björk har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med Örebro.

– I Marcus får vi in en spelskicklig back som har ett riktigt bra skott. Vår förhoppning är att han ska kunna utvecklas och ta nästa steg i vår miljö, säger Niklas Johansson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag