Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Klasen lämnar Luleå av familjeskäl

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Linus Klasen lämnar av familjeskäl.

Kontraktet är rivet.

– Jag vill tacka Luleå Hockey för förståelsen, säger han till klubbens hemsida. 

– Vi respekterar Linus familjesituation, säger general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson.

För ett par dagar sen kunde SportExpressen avslöja att Luleåstjärnan Linus Klasen ville riva sitt kontrakt med klubben av familjeskäl.

Klasens fru och fyra barn bor kvar i schweiziska Lugano, där Klasen spelade tidigare, och på grund av coronapandemin har han inte kunnat träffa sin familj på nära ett halvår.

– Just nu har jag inga som helst kommentarer, sa Klasens agent, Thomas Sjögren då.

Nu är allt officiellt.

Under måndagseftermiddagen meddelar Luleå på sin hemsida att Linus Klasen lämnar, trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt.

– Jag vill tacka Luleå Hockey för förståelsen och att vi snabbt kommit överens om en lösning. Utöver familjesituationen har jag som vanligt trivts oerhört bra i Norrbotten och Luleå Hockey är den förening jag älskar och som alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta, säger Klasen.

Luleå: ”Respekterar hans familjesituation”

Han fortsätter:

– Den största besvikelsen från förra säsongen var att jag inte fick chansen att spela live inför Luleåpubliken igen. Jag önskar Luleå Hockey och alla mina kamrater där uppe ett stort lycka till. Med kung Erik i spetsen blir det nog guld till Luleå redan nästa säsong.

Klubbens general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson har stor förståelse för Klasens situation.

– Vi respekterar Linus familjesituation och har kommit överens om att han får säga upp sitt avtal i förtid. Vi hoppas att det kommer lösa sig bättre för familjen och vi önskar Linus all lycka till med framtiden.

– Linus har gjort ett bra jobb för oss, framför allt i powerplay, så det är klart att det här kommer påverka vårat lagbygge. Vi kommer nu leta en spelare med offensiva kvaliteter som ska kunna bidra för oss i både powerplay och fem mot fem.