Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Jättelöftet är klar för Skellefteå

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Linus Karlsson, 21, gjorde succé i Bik Karlskoga under säsongen.

Nu är han klar för Skellefteå.

– Jag har bara hört bra om föreningen och de har varit ett topplag länge så det känns verkligen jättekul att komma hit, säger han till klubbens hemsida.

I slutet av mars kunde SportExpressen avslöja att Bik Karlskoga-talangen bestämt sig.

Det blir spel i Skellefteå nästa säsong.

Nu är övergången officiell i och med att västerbottningarna presenterat 21-årige Linus Karlsson på sin hemsida.

Karlsson fick under säsongen sitt stora genombrott då han gjorde 51 poäng – 20 mål och 31 assist – på 52 matcher i hockeyallsvenskan. Nu spänner smålänningen bågen ytterligare och kontraktet med Skellefteå sträcker sig över säsongen 2022/2023.

– Det känns jättebra. Jag har bara hört bra om föreningen och de har varit ett topplag länge så det känns verkligen jättekul att komma hit, säger Karlsson.

Linus Karlsson klar för Skellefteå

Han fortsätter:

– Mina styrkor är i offensiven, sedan tycker jag att jag tagit steg i defensiven också, så jag hoppas kunna bidra åt båda håll och hjälpa laget vinna matcher.

Skellefteås general manager Erik Forssell kommenterar rekryteringen så här:

– Jättekul att Linus har valt att komma till Skellefteå. En spelskicklig, avig forward med ett bra skott som tagit stora kliv under året och varit en ledande spelare i hockeyallsvenskan och Karlskoga. Vi tror att han ska fortsätta utvecklas i vår miljö.