Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Han blir ny tränare i Leksand

Gunnar Persson och Roger Melin i AIK:s bås – nu återförenas duon i Leksand. Foto: SIMON ELIASSON
Gunnar Persson i Rögles bås. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Leksand anställer en parhäst till Roger Melin inför återkomsten till SHL. 

Gunnar Persson blir backtränare i klubben över nästa säsong. 

- Det ska bli väldigt roligt att få jobba i Leksand, säger han till hemsidan

Roger Melin och Gunnar Persson ska samarbeta. Låter det bekant? Det är för att det har hänt förut. 

Melin och Persson var tränarpar när Brynäs tog SM-guld 1999. Förutom Brynäs känns Persson även igen för längre sejourer i AIK och Rögle. 

Nu kliver han in i Leksands ledarstab. 

Leksand anställer ny tränare: ”Otroligt roligt”

Leksand meddelar på sin hemsida att Persson har skrivit på ett ettårskontakt med klubben och ska ansvara för backarna under kommande säsong. 

- Det ska bli väldigt roligt att få jobba i Leksands IF. Leksand är ju nästgårds då jag är uppvuxen i Gävle och det har varit många roliga matcher och bataljer genom åren mot just Leksand både på junior- och seniornivå. Leksands IF är ju en av de mer anrika lagen i Sverige och det ska bli ett härligt uppdrag. Jag och Roger Melin träffades -98 och har sedan dess varit bra kompisar både i jobbet och privat. Vi har samma synsätt både vad gäller själva spelet och ledarskapet, och det ska bli otroligt roligt att få jobba med honom igen, säger Persson till klubbens hemsida. 

Leksand om Persson: ”Samma ledarskap som Roger”

Leksands GM, Thomas Johansson, är väldigt nöjd med att han lyckats knyta till sig Persson. 

- Viktigt i rekryteringen av Gunnar har varit att vi får in en person med stor hockeykunskap som vill utveckla spelare och Leksands spelfilosofi. Dessutom har vi sökt en person med ett lugn och som står för samma ledarskap som Roger. Vi har valt att satsa på ett ledarteam med stor och lång erfarenhet inför de utmaningarna som väntar Leksands IF. Att då ha ett ledarteam som kan förmedla förtroende, lugn och trygghet till spelarna kommer bli extremt viktigt. Förutom att Gunnar jobbat under lång tid på seniornivå tillsammans med Roger så har Gunnar även jobbat på juniorsidan och vet vilka krav som ställs i dag på den individuella utvecklingen hos varje individ. Det känns otroligt kul att få hälsa Gunnar välkommen till Leksands IF, säger han.