Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Djurgårdsstjärnan lämnar efter guldmissen

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

I går kväll tog säsongen slut för Djurgården.

Nu lämnar forwarden Daniel Brodin klubben. 

Nästa adress: Schweziska Fribourg-Gottéron.  

– Jag har känt länge att det skulle vara kul att testa något nytt, säger Brodin till hockeynews.se

Djurgården förlorade den sjätte SM-finalen med 6-2, och fick se Frölunda lyfta Le Matts pokal inför ett fullsatt Globen. Nu väntar en sommar när Djurgårdens lag delvis ska byggas om. 

SportExpressen har tidigare kunnat berätta att Marcus Davidsson har bestämt sig för spel i Växjö Lakers kommande vinter. Samtidigt väntas Örebroduon Tom Wandell och Anton Hedman presenteras av Djurgården inför nästa säsong.

Dagen efter guldmissen bekräftar även publikfavoriten Daniel Brodin att han har gjort sitt i Djurgården. Nu väntar spel i Schweiz för forwarden som gjorde 35 poäng i SHL:s grundserie. 

Daniel Brodin lämnar Djurgården

Ny klubbadress blir Fribourg-Gottéron.

– Det har varit svårt. Jag har känt länge att det skulle vara kul att testa något nytt. Säsongen flöt på bra och de hörde av sig före slutspelet. Jag snackade med deras GM och de verkade ha en vettig bild av mig, säger 29-åringen till hockeynews.se. 

Daniel Brodin har representerat Djurgården i två sejourer. Den senaste varade mellan 2015 och varade i fyra säsongen. Även om han lämnar klubben nu hoppas han återvända en dag.

– Stockholm är hemma för mig och Djurgården är mitt lag. Det tror jag nog. Det tror jag nog, säger Daniel Brodin