Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Anssi Salmela återvänder till SHL

Anssi SalmelaFoto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
Foto: Simone Syversson / SYVX8/ALL OVER PRESS

Anssi Salmela är tillbaka i SHL.

På måndagen meddelade nämligen Linköping att de har skrivit ett kontrakt med finländaren som sträcker sig säsongen ut.

– Anssi möter den profil som vi har sökt efter. Han är en mycket skicklig tvåvägsback som kommer att hjälpa vårt lag att bli bättre, säger klubbens GM Fredrik Emvall i ett uttalande.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Efter att Anssi Salmela lämnat sin kinesiska KHL-klubb Kunlun Red Star har det ryktats om att finländaren kommer att skriva på för Linköping.

Salmela har tidigare representerat Modo, HV 71, Färjestad och Brynäs i SHL - och nu står det klart att det blir en återkomst till Sverige.

"Kommer att hjälpa våra yngre backar"

Det blir dock inget återseende med någon av de tidigare klubbarna - utan i stället är det just Linköping som har knutit Salmela till sig.

– Anssi möter den profil som vi har sökt efter. Han är en mycket skicklig tvåvägsback som kommer att hjälpa vårt lag att bli bättre, säger klubbens general manager Fredrik Emvall i ett uttalande.

– Han är dessutom en rutinerad kille som med sin erfarenhet kommer hjälpa våra yngre backar.

Enligt klubben blev affären klar under söndagskvällen och det nya kontraktet sträcker sig säsongen ut.

Spelat sex VM-turneringar med Finland

Förutom att ha spelat i SHL och KHL har Salmela även representerat två finska klubbar i landets högsta serie samt spelat 112 matcher i NHL.

Finländaren har dessutom spelat en rad matcher för det finska landslaget och bland annat representerat Lejonen i sex VM-turneringar.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.