Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kim Rosdahl redo att ta över ansvaret efter bröderna Sylvegård • skickar pik direkt

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Med bröderna Sylvegård borta, så kanske Malmö Redhawks ropar efter någon som kan sätta färg på derbymatcherna.

En som är beredd att göra det är Kim Rosdahl, som representerat båda klubbarna.

– Jag har nog också några kombinationer, precis som de där två, så på något sätt kanske jag får ta den rollen nu.

Nämn bröderna Sylvegårds namn för publiken i Ängelholm, och det brinner nog till lite extra för de med stora Röglehjärtan.

Nämn Kim Rosdahls namn och de minns en floppande spelare som fostrats i Malmö och Limhamn, som de snabbt ville se försvinna.

Kim Rosdahl hamnade i Malmö förra hösten.

I sanningens namn var den tiden tuff för 27-åringen.

– Jag hittade väl tillbaka lite mot slutet. Då hade jag en bra poängskörd.

Tycker du man ska ha en bild av dig att du kan göra 35 poäng eller är det att ta i för mycket?

– Jag själv kan tycka att jag ska göra poäng. Sedan förstår jag att det är en tuff liga. Man kan inte göra något själv där ute. Man måste ha kemi som kedja över tid. Alla måste hjälpas åt. Får jag spela på mina styrkor ska jag kunna bidra med poäng. 

Annars handlar det väl om att hitta identiteten för er i det här laget?

– Lite så är det. Nu är jag från stan och det spelar nog en del roll. Men även om vi har ganska många nya, och fler importer än tidigare säsonger så tycker jag de nya har blivit väldigt väl inkluderade. Det gäller att de får vara med i samtal, och vi har hittat på mycket aktiviteter för att få ihop gruppen. En sådan som ”Pajen” (Lauri Pajuniemi) syns och hörs varje dag. ibland borde han bara vara tyst, skrattar Kim Rosdahl.

Din egen försäsong?

– Bättre och bättre. HV-matchen kändes bra, men det gäller att hitta kemi kedjan. Att man förstår varandra. Anton spelade jag med redan förra säsongen och han är både skicklig och lyhörd. Alan Quine är skicklig och kreativ. Vi ska nog kunna hitta på något bra tillsammans.

Har du tänkt på att du är nästan tio år äldre än din kedjekompis Anton Wahlberg?

– Du, det slog mig för någon vecka sedan. Jag skulle kunna vara hans farsa. Det är orimligt egentligen. Hur hamnade jag här att man skulle kunna vara ”stepdad” till sina lagkompisar?

Vad tänker du annars om att möta Rögle direkt?

– Det ska bli kul. Rakt in i smeten direkt! Jag såg att du skrev att det kanske borde vara omgång fem, eller tio. Jag köper det och inget av lagen är väl 100-110 inne i spelet. Det kan nog bli lite High Chaparral. Men en kul match!

Kul att du är Expressen premium-användare!

– Jag och jag... Det kanske är så att jag snokar på någon annans konto. Man spelar för kaffepengar som vanligt. Tur att kaffet är gratis på jobbet.

Rögle är en tuff premiär för Malmö Redhawks. Men faktum är att det är tredje raka säsongen som man ställs mot ett förväntat topplag på bortaplan direkt i seriestarten.

2021 var det Leksand, och 2022 var det Skellefteå

Båda gångerna har det slutat med seger.

– Jag hoppas vi kan ha lite nytta av de erfarenheterna. Man är taggad och det är adrenalin i en premiär. Samtidigt gäller det att hantera det. Man måste lägga fokus på rätt saker, och vi siktar på att vinna. Men förlorar vi så är det ungefär samma sak som att förlora i omgång 10. Det gäller att vara balanserad, men vi vill vinna direkt.

Med bröderna Sylvegård borta i Malmös lag är de egenfostrade spelarna färre, och definitivt mindre profilstarka. 

Kanske kan Kim Rosdahl växa fram som en som vågar sticka ut i det nya Malmölaget. Han tvekar åtminstone inte en sekund att skicka en pik till en spelare i Rögles lag som också gjorde det förbjudna, och spelat för rivalen och som han varit lagkamrat med.

– Zaar är väl den jag känner bäst. Han har ju spelat här också. Skriv Malmöfostrade Daniel Zaar!, säger Kim Rosdahl och skrattar, redo att ta sig an säsongen med ett rivalmöte direkt.