Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ketchupen är snart slut – är kul så länge det varar”

Nils Carnbäck firar sitt 2-2.Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mora knep bonuspoängen hemma mot Djurgården efter straffar.

Och för andra matchen i rad återfanns även Dick Axelsson i målprotokollet för stockholmarna.

– En tillfällighet. Ketchupeffekt, men ketchupen är snart slut och det är kul så länge det varar, säger Axelsson till C More.

Djurgårdens stjärnförvärv Dick Axelsson har haft det riktigt trögt med målskyttet under säsongen. 

Det dröjde ända till säsongens 24:e match innan Axelsson spräckte målnollan i onsdags hemma mot HV 71.

Men i fredagens bortamatch med Mora blev Axelsson återigen målskytt när han pangade in 1–0 efter att ha blivit frispelad av Olle Alsing.

Om det har lossnat?

– Nej, det har det inte. En tillfällighet. Ketchupeffekt, men ketchupen är snart slut. Det är kul så länge det varar, säger sade han till C More i periodpausen.

Robert Ohlsson förbannad: ”Klart det inte är godkänt”

Spencer Abbott kvitterade i den andra perioden innan Daniel Brodin kunde återge stockholmarna ledningen i slutet av den andra.

Men Mora skulle repa mod. Nils Carnbäck styrde in kvitteringen i period 3 och sedan kunde Moras Spencer Abbott bli stor hjälte när han överlistade Dif-målvakten Robin Jensen.

– Okej i första, jättedåligt i andra. Något bättre i tredje, men för vår del är det ingen höjdarkväll. Jag tycker inte vi tar taktpinnen som vi ska och när vi har pucken ger vi bort den ganska ofta. I period 1 och 2 är vi knappt med och spelar eller tävlar, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

– Det är klart det inte är godkänt. Vi gör det inte tillräckligt bra med pucken, fortsätter han.

Djurgården är sjua i tabellen och utanför slutspelsplats.

Mora klev i och med segern upp på samma poäng som Örebro på tolfteplats och säker mark.

– Riktigt skön vinst. Vi spelar bra tycker jag, det är kul. Det betyder jättemycket att vi avslutar bra inför ledigheten, säger Moras målskytt Nils Carnbäck.