Röglefansen hoppas på en comeback av nummer 19 Kenny Jönsson. Foto: Ulf Ryd
Röglefansen hoppas på en comeback av nummer 19 Kenny Jönsson. Foto: Ulf Ryd

Kenny Jönsson öppnar för comeback

Publicerad
Uppdaterad
Krisen blir allt djupare i Rögle. Femte raka smällen kom mot Linköping i går kväll - fjärde raka förlusten på hemmais. Nu hoppas Röglefansen på en comeback av nummer 19 Kenny Jönsson.
- Det är inte aktuellt ännu. Jag tränar inte och därmed kan vi glömma en comeback före jul, säger Kenny Jönsson.
Han tyckte att Rögle gjorde bra ifrån sig första halvan av matchen, men mycket sämre den andra då Linköping gick fram till 5-1.
Men du stänger inga dörrar för comeback?
- Som det känns nu har jag det bra utan hockeyn, men man ska aldrig säga aldrig. Det är en lång säsong som vi har framför oss, säger Kenny Jönsson.
Numera myser Kenny med sponsorer och annat hockeyfolk och gör PR för sitt Rögle.
Men han skulle utan tvekan göra mest nytta på isen.
Framför allt nu när Rögle har hamnat i ett tufft läge i tabellen.

Behöver en klippa

Rögleledningen har ständigt kontakt med backlegendaren, men vill inte pressa Kenny Jönsson till en comeback.
- Alla lag vill väl ha en backklippa som Kenny, säger den hårt pressade tränaren Gunnar Persson.
Rögleledningen har med andra ord inte givit upp hoppet om en comeback av Kenny.
- Men i dagsläget är det inte aktuellt med några nya spelare. Vi får köra på med den trupp vi har, men visst är det enormt tungt att förlora och åter förlora, suckar Gunnar Persson.
Rögle har en mycket bra kedja - på listan för långtidsskadade: Richard Demén-Willaume, Giulio Scandella och Andrée Brendheden.

Tunnare trupp

- Klart att det är jobbigt att förlora tre så bra forwardar. Vi har också en jäkla otur att åka på långtidsskador som betyder att truppen blir tunnare och ännu känsligare för skador, säger sportchefen Roger Hansson.
Nyligen skrevs kontrakt med forwarden Mathias Månsson som lämnade Skellefteå.
Några fler nya spelare på ingång?
- Nej, vi har i dagsläget inga pengar i spelarbudgeten, säger Roger Hansson.
Kenny Jönsson:
- In med juniorer. Emanuel Åström är en stor och stark forward som jag gillar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag