Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅNFoto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅNFoto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
 Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN

"Karriären i fara – låg på golvet"

Publicerad

Dylan Reeses succé i HV 71 blev rejält hämmad av skadebekymmer. 

Nu har succébacken talat ut om den tuffa tiden.

– Jag hade sömnlösa nätter här förra året, flera av dem, säger Reese till Jönköpings-Posten. 

Dylan Reese var HV 71:s bäste poängplockare när det i januari stod klart att säsongen var över för amerikanen. Då hade Reese åkt på en ryggskada som vid ett tillfälle var så illa att den hotade hela hans karriär. 

Nu har Reese, som i somras skrev på ett nytt kontrakt med HV, talat ut om den tuffa tiden – och om hur nära han kom att sätta upp skridskorna på hyllan. 

Dylan Reese om ryggskadan

– Jag hade sömnlösa nätter här förra året, flera av dem. Jag kunde inte hitta någon bekväm position, rullade runt hela tiden, låg på golvet, gick runt hemma mitt i natten. Det var hemskt men jag tog mig igenom det, och här är vi i dag, säger Reese till Jönköpings-Posten.  

– Och efter säsongen, när jag slutade med de anti-inflammatoriska tabletterna, insåg jag vilken sits jag verkligen befann mig i. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte fanns tillfällen som jag trodde att jag inte skulle spela mer den här säsongen. Jag var oroad över att karriären skulle vara i fara.

Nu är dock Reese frisk och redo för spel. 

"Lyckades bli av med det"

– Med mycket vila, rehab och en del östmedicinska grejer, som akupunktur och massage, lyckades jag bli av med det. Men det var först i mitten av sommaren som jag blev bekväm med att träna hårt igen, säger han. 

HV 71 har haft en tung försäsong resultatmässigt. De kom till SHL-genrepet mot Linköping med fyra förluster i bagaget efter sex spelade matcher. Även där blev det förlust.

HV 71 möter Djurgården i SHL-premiären, som inträffar i helgen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag