Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nobbade FBK:s bud – klar för SHL-rival

Jarno Kärki klar för Linköping.Foto: Gustaf Pettersson/lhc.eu
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

I torsdags spelade Jarno Kärki i Saab Arena i Färjestads färger.

I kväll gör han debut för Linköping i bortamatchen mot Växjö.

– Det känns bra att komma hit. Jag har pratat med Bert och Niklas och de kan ge mig en bra roll i laget och de behöver få in min spelartyp, säger han.

Det blir ingen fortsättning i Färjestad för Jarno Kärki.

Den finske forwarden valde att nobba korttidskontraktet han erbjöds av klubben och har i stället skrivit på för Linköping.

I ett klipp på Färjestads Twitterkonto berättar sportchefen, Peter Jakobsson, att FBK inte var redo att erbjuda Kärki ett längre kontrakt utan ville köra vidare vecka för vecka.

https://twitter.com/farjestad_bk/status/1188006777637560321?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1188006777637560321&ref_url=https%3A%2F%2Fhockeynews.se%2Farticles%2F11077%2F

Linköping bekräftar värvningen på sin hemsida.

– Det känns bra att komma till Linköping. Jag har pratat med Bert och Niklas och de kan ge mig en bra roll i laget och de behöver få in min spelartyp. Det känns som en bra lösning för båda, säger Kärki.

”En väldigt bra lösning”

Sportchefen Niklas Persson:

– Med de skador som vi har så väljer vi att plocka in Jarno på ett korttidskontrakt. Han har spelat kontinuerligt under den senaste månaden, han är redo från start och på så sätt blev det en väldigt bra lösning för oss.

Jonas Kärki, som har finska landslagsmeriter, spelade totalt åtta matcher för Färjestad. Han noterades för ett mål och en assist.