Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

FBK-kaptenens fina avsked: ”Älskar er”

KARLSTAD/STOCKHOLM. Backbjässen Ole-Kristian Tollefsen tvingades lägga skridskorna på hyllan efter hjärnskakning.

Under kvällen hyllades han under en ceremoni i Löfbergs arena.

– Jag älskar er, säger Ole-Kristian Tollefsen.

Färjestad vann sedan matchen mot Frölunda med 3-1.

Ole-Kristian Tollefsen var Färjestads backbjässe under många år.

Den hårdföre norrmannen noterades för fem säsonger i Färjestad där han hann bli en stor ikon i klubben.

Men Tollefsen tvingades avsluta sin karriär i förtid på grund av en hjärnskakning och säsongen 2016/2017 blev hans sista.

Inför kvällens rivalmöte med Frölunda hyllades Tollefsen av hemmapubliken under en känslosam ceremoni.

– För mig var du en spelare som både förstärkte och bröt de normer och fördomar som ibland råder om hockeyspelare. Att vi är smärttåliga, halvgalna, känslolösa machokillar får man ibland höra och visst, spelet kan se brutalt ut ibland. Att du spelade benhårt, var nästintill hotfull, inte har en helt rak näsa och alltid gav allt har ingen missat, sade FBK-ikonen Rickard Wallin.

– Men det kan få folk att tro att du är likadan utanför isen. Inget kunde vara mer fel.

Tollefsen: ”Snyggaste tröjan i världen”

Sedan var det dags för ”OKT55” själv att greppa mikrofonen.

– Vad ska man säga. Jag står här med den snyggaste tröjan i hela Sverige och världen igen, säger han till publikens stora jubel.

– Ända sen jag kom till Färjestad visste jag att det var här jag skulle avsluta karriären. Lite för tidigt, men nu står jag här kväll framför er och tackar för mig.

Han hyllade familjen, klubben och supportrarna.

– Ni grabbar, det är ni som är som är så roliga att hänga med. Tränare, spelare, men inte minst ni som är runt laget. Hela gänget, jag älskar er och jag kommer sakna er, säger han innan han riktade sig mot supportrarna.

– Till slut: ni som ger liv i arenan. Ni ska bua, ni ska heja, ni ska hojta till. Precis så ska det vara i hockey. Ni har alltid backat mig oavsett vad jag gjort, det kommer sitta kvar resten av livet, säger Ole-Kristian Tollefsen.

”Hur coolt som helst”

SportExpressen pratar med Ole-Kristian efter ceremonin.

– Det var hur coolt som helst egentligen. Att efter ”bara” fem år i föreningen få en sån här hyllning, det är häftigt. Jag har verkligt blött och gjort allting för tröjan här så det betyder mycket för mig.

Han kom ut på isen i full utrustning. Det efter samtal med Färjestads assisterande tränare Anders ”Ante” Karlsson och klubbens kommunikatör Stefan Eriksson.

– Jag kände direkt att det kändes bra när jag tog på mig tröjan. Hade jag gått ut så här i kavaj, då hade jag varit nervös, men med skridskorna på är det mitt rätta element. En konstig känsla att det var för sista gången någonsin jag fick åka ut så här, men så är det bara, säger Ole-Kristian Tollefsen.

Tollefsen gillade Rickard Wallins hyllningstal.

– Från en sån person som står mig så nära så betyder det självklart jättemycket.

Om att kalla Karlstad och Färjestad hemma:

– Det tycker jag, inte minst med tanke på alla jag känner här och hur bra jag trivdes under åren här. Om sonen någon gång ska på hockeygym så kommer jag skicka honom hit, det är inte konstigare än så, säger Ole-Kristian Tollefsen och fyrar av ett stort leende.