Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaptenen förlänger: ”Det känns jättebra”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

En kapten ska aldrig lämna skutan. 

Nu har Martin Karlsson skrivit på ett nytt treårskontrakt med Leksand. 

– Det känns jättebra och jag är både stolt och glad, säger han till klubbens hemsida

28-årige Martin Karlsson spelade länge i Leksand ungdomslag och debuterade för A-laget redan säsongen 08/09. Han drog ett tag efteråt vidare och representerade ett par andra klubbar innan han återvände till Leksand säsongen 2015/16. 

Sedan fjolårssäsongen har han varit lagkapten och ser så ut att förbli. 

För nu har han förlängt sitt kontrakt till över säsongen 2022/23. 

– Det känns jättebra och jag är både stolt och glad att få vara kvar i tre ytterligare år. Vi har haft en bra dialog och rott i hamn ett nytt avtal så det känns bra. Man har blivit lite formad av att vara här i så många år och det känns helt rätt att vara kvar i Leksand, säger han till klubbens hemsida. 

”Han har en hög arbetsmoral”

Leksand GM Thomas Johansson är väldigt nöjd med kontraktsförlängningen. 

– Martin är en spelare som står för väldigt mycket av det vi vill se i Leksand. Han har en hög arbetsmoral, han är väldigt noggrann i sina förberedelser och är helt enkelt ett stort föredöme både på och utanför isen. Det är oerhört roligt att Martin vill fortsätta den resan vi har inlett och att han tror på det vi bygger upp.