Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaosminuterna: Blir utvisad för utbrottet

Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More

Luleå kvitterade till 1–1 – samtidigt som Isac Brännström stod i målgården. 

Då rasade Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg som snackade till sig en utvisning. 

– Jag tycker att det inte ska vara mål, säger backen Olle Alsing till C More.

Luleå vann till slut med 3-2 efter förlängning.

Olle Alsing gav Djurgården ledningen i bortamötet mot Luleå, men Stockholmslagets glädje blev kortvarig. Luleå kvitterade strax därefter till 1–1, efter en omdiskuterad situation. 

Erik Gustafsson avlossade skottet som målvakten Niklas Svedberg inte kunde ta. Men samtidigt som pucken gick in över mållinjen stod Luleås Isac Brännström i målgården, vilket inte är tillåtet. 

Dock ansedde domarna att Djurgårdens Jesper Pettersson tryckte in Brännström i målgården och därmed godkände målet. 

Då rasade Niklas Svedberg som efter att ha diskuterat målet med domarna drämde sin klubba i plexiglaset och därmed utvisades två minuter för ”abuse of officials”. 

– Det är helt onödigt att dra på sig. Visst, man får visa känslor och vara förbannad. Men här straffar han sitt eget lag, säger experten Sanny Lindström i C More.

”Det här är exceptionella situationer”

Studion gick vidare till att diskutera om målet var korrekt dömt – eller om det skulle ha dömts bort.

– Jag var lite osäker men förstår på något sätt att man dömer mål. Kontakten inte är mellan Luleå-spelare och målvakten, säger experten Johan Tornberg i C More.

– Det här är exceptionella situationer. Det är inget som finns i en regelbok, så det här får sätta ramen för framtiden. Jag tycker att det ska vara mål men det är inte alla som håller med mig om det. Där är det Jesper Pettersson som stör sin egen målvakt, säger Sanny Lindström.

Luleå avgjorde i förlängning

Djurgårdens back Olle Alsing:

– Jag tycker att det inte ska vara mål. Jag tycker att han (Brännström) kan ta en annan väg. Det är stängt men han väljer att kriga sig in där. De fick med sig den nu, men nästa match kanske de inte får det, säger han till C More.

Emil Larsson ökade på till 2-1 för Luleå innan perioden var över. Kalle Östman tvingade fram en förlängning med sitt 2-2-mål.

Väl där avgjorde Petter Emanuelsson med ett rappt handledsskott till 3-2, vilket gav Luleå extrapoängen.