Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kanadensare förstärker backsidan i Oskarshamn

Foto: Youtube
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Lucka åtta i Oskarshamns backuppsättning är fylld. 

Kanadensaren David Quenneville har skrivit på för klubben. 

– Jag känner mig lyckligt lottad att få den här chansen, säger Quenneville.

Oskarshamn har under våren och början av sommaren sökt efter en back som kan komplettera den nuvarande backsidan. Nu har Smålandslaget funnit svaret på den frågan. 

Under fredagseftermiddagen blev det klart att David Quenneville, 23, drar på sig IKO-dressen nästa säsong. 

Enligt SportExpressens uppgifter har den 173 centimeter långa backen uppvaktats av flera svenska klubbar efter att säsongen gick i mål, men Quenneville bestämde sig till slut för SHL-spel med Oskarshamn.

– Jag är väldigt glad att sajna med IK Oskarshamn. Jag har bara hört bra saker om organisationen och staden, kommenterar nyförvärvet.

Släkt med Floridatränaren

David Quenneville har under de tre senaste säsongerna spelat i ECHL och AHL, farmarligan till NHL, där han tillhört Binghamton Devils, Worcester Railers och nu senast Rapid City Rush. 

På 14 matcher i ECHL den gångna vintern producerade Quenneville 13 poäng, och han beskrivs vara en offensivt begåvad back. 

Han är även syssling med NHL-coachen Joel Quenneville, som tränar Florida Panthers. Dessförinnan har Joel Quenneville firat stora framgångar med främst Chicago Blackhawks, men även St. Louis Blues och Colorado.