Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Kan tyvärr inte kolla det när de granskar”

Joni Ortio. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Situationen som Ortio pratar om Foto: C MORE
Patrik Lundh slår in pucken i mål. Foto: C MORE

När Djurgården forcerade in 2-1 mot Skellefteå så valde domarna att granska målet.

Det efter att spelare hamnat i målgården med Joni Ortio som stördes.

Efter matchen kom Ortio att kommentera målet: 

– Jag tycker det är en interference på vår back, mer än vad det är något mot mig. Och det är ju tyvärr inget de kan kolla på när de granskar målet, säger Ortio.

Skellefteå var med 20 minuter ishockey kvar att spela klara för SM-final mot Växjö Lakers. Men 1-0 är en skör ledning i ishockey och det fick västerbottningarna erfara i går. 

Som slungade ur en kanon och stuckna med adrenalinsprutor kom Djurgården in till gårdagens tredje period på bästa sätt, och trots att laget först fick ett mål bortdömt när Jonathan Davidsson slog in pucken med handen så lyckades man vända matchen.

Det efter att Linus Hultström och Patrik Lundh frälst den stora publiken i Globen med mål som tog matchserien till 3-2 i stället för 4-1, och säsongen finito.

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i SHL – direkt i Messenger. 

Ortio om målet: "Missade en utvisning"

Och Patrik Lundhs matchavgörande 2-1 mål kom att godkännas först efter videobedömning, då domarna valde att granska det efter att Ortio haft spelare i målgården som störde honom i hans ingripande.

Men efter matchen menade Ortio att han förstod beslutet från domarna.

– Jag tycker det är en interference på vår back, mer än vad det är något mot mig. Och det är ju tyvärr inget de kan kolla på när de granskar målet. 

Enligt regelboken får domare inte titta på utvisnings-situationer under sina videorepriser, och Ortio menar att om de hade fått göra det så hade Mark Katic fått med sig en utvisning sekunden före pucken gick i mål.

– Jag tycker det. Men det kommer att missas domslut under matchens gång, och olyckligtvis missade det en utvisning på det matchavgörande målet men vi kan inte skylla på det. De kom ut hårt i tredje och vi hade inget svar på deras spel.

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 – datum och resultat.  

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!