Joni Ortio. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNJoni Ortio. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Joni Ortio. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Situationen som Ortio pratar om Foto: C MORESituationen som Ortio pratar om Foto: C MORE
Situationen som Ortio pratar om Foto: C MORE
Patrik Lundh slår in pucken i mål. Foto: C MOREPatrik Lundh slår in pucken i mål. Foto: C MORE
Patrik Lundh slår in pucken i mål. Foto: C MORE

”Kan tyvärr inte kolla det när de granskar”

Publicerad
Uppdaterad

När Djurgården forcerade in 2-1 mot Skellefteå så valde domarna att granska målet.

Det efter att spelare hamnat i målgården med Joni Ortio som stördes.

Efter matchen kom Ortio att kommentera målet: 

– Jag tycker det är en interference på vår back, mer än vad det är något mot mig. Och det är ju tyvärr inget de kan kolla på när de granskar målet, säger Ortio.

Skellefteå var med 20 minuter ishockey kvar att spela klara för SM-final mot Växjö Lakers. Men 1-0 är en skör ledning i ishockey och det fick västerbottningarna erfara i går. 

Som slungade ur en kanon och stuckna med adrenalinsprutor kom Djurgården in till gårdagens tredje period på bästa sätt, och trots att laget först fick ett mål bortdömt när Jonathan Davidsson slog in pucken med handen så lyckades man vända matchen.

Det efter att Linus Hultström och Patrik Lundh frälst den stora publiken i Globen med mål som tog matchserien till 3-2 i stället för 4-1, och säsongen finito.

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i SHL – direkt i Messenger. 

Ortio om målet: "Missade en utvisning"

Och Patrik Lundhs matchavgörande 2-1 mål kom att godkännas först efter videobedömning, då domarna valde att granska det efter att Ortio haft spelare i målgården som störde honom i hans ingripande.

Men efter matchen menade Ortio att han förstod beslutet från domarna.

– Jag tycker det är en interference på vår back, mer än vad det är något mot mig. Och det är ju tyvärr inget de kan kolla på när de granskar målet. 

Enligt regelboken får domare inte titta på utvisnings-situationer under sina videorepriser, och Ortio menar att om de hade fått göra det så hade Mark Katic fått med sig en utvisning sekunden före pucken gick i mål.

– Jag tycker det. Men det kommer att missas domslut under matchens gång, och olyckligtvis missade det en utvisning på det matchavgörande målet men vi kan inte skylla på det. De kom ut hårt i tredje och vi hade inget svar på deras spel.

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 – datum och resultat.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag