Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Peter Jakobsson Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅNPeter Jakobsson Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
Peter Jakobsson Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN

Kan straffas av FBK: ”Ser inte alls bra ut”

Publicerad

Färjestads Libor Hudacek gick till vansinnig attack mot Rögles Ludvig Elvenes till synes utan anledning. 

Efter matchen gav sportchefen Peter Jakobsson sin syn på överfallet och bemötte experten Petter Rönnqvists krav på att ta bort Hudaceks lön. 

– Vi får titta på det mer och se vad de som bestämmer säger så får vi ta beslut efter det. Det är klart det inte alls ser bra ut, säger han. 

Under fredagsmorgonen anmäldes Libor Hudacek till disciplinnämnden.

Det var i slutet av andra perioden som Färjestads Libor Hudacek, som inom ett drygt år varit avstängd vid två ytterligare tillfällen (en gång för slewfoot och en gång för att ha kört på en domare), gick till vansinnig attack med klubban mot Rögles Ludvig Elvenes. 

Bilderna på Hudaceks slashing diskuteras i C Mores studiosnack mellan den andra och tredje perioden. 

– Jag blir förbannad när jag ser det där. Det hör inte hemma på en rink, inte någonstans. Snacka om att göra dålig reklam  för sporten ishockey, göra dålig reklam för sig själv, säger Petter Rönnqvist i C Mores studio.  

– Stäng av honom, ingen lön. Stäng av honom resten av säsongen. Ta bort honom. 

Jakobsson: "Vi lägger oss platt"

SportExpressen träffar Färjestads sportchef efter matchen som får bemöta kritiken. 

– Det är en slashing man inte får göra på en hockeyplan, sedan får andra som bestämmer bedöma vad straffet blir. Så gör man absolut inte, säger Peter Jakobsson.

 

LÄS MER: "En dåre jag aldrig mer vill se i en hockeyrink" 

 

Kommer ni som klubb agera internt mot Libor Hudacek? 

– Vi får titta på det mer och se vad de som bestämmer säger så får vi ta beslut efter det. 

Petter Rönnqvist tycker ni ska stänga av honom och ta bort lönen för honom.  

– Ja, det får stå för Petter men det är klart det inte alls ser bra ut. Vi lägger oss platt. Punkt. Man får inte göra så på en hockeyplan. 

Blev du förvånad när du såg situationen? 

– Ja, det är klart som fanken. Det är jättetråkigt. Jag vet inte varför det blir så, nu var det väl en slashingsituation åt andra hållet som han råkade ut för i sekvensen innan men man får i alla fall inte göra så, fortsätter Peter Jakobsson.  

Hudacek anmäld på fredagsmorgonen

Ludvig Elvenes sa att han bara gick på honom och inte på pucken i situationen. 

– Ja, så är det kanske, det ser inte bra ut. 

Under fredagsmorgonen kom det väntade besked att Libor Hudacek har anmälts till disciplinnämnden, skriver SHL på sin hemsida.

"Med 6.32 kvar av andra perioden kommer Röglespelaren Ludvig Elvenes åkande med pucken in i anfallszon, där står Färjestadsspelaren Libor Hudacek still. Hudacek greppar upp på klubban och utdelar en dubbelfattad slashing på Elvenes", skriver SHL som kommer behandla ärendet under dagen.

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag