Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är jävligt tråkigt bara - man blir matt”

Luleås Nils Lundkvist.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Frölunda är regerande svenska mästare.
Foto: BILDBYRÅN
Jesper Sellgren.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

SportExpressen har avslöjat att SHL-klubbarna föreslår att ställa in resten av SHL-säsongen.

Då kan seriesegrande Luleå snuvas på ett SM-guld.

– Om det är så är det jättetråkigt, säger JVM-backen Nils Lundkvist.

Under lördagskvällen kunde SportExpressen avslöja att de 14 SHL-klubbarnas klubbdirektörer kommit överens.

Deras förslag: Ställ in SHL-säsongen med omedelbar verkan. Kort efteråt blev det officiellt att samtliga klubbar står bakom förslaget och att ett beslut kommer att meddelas under söndagen.

– Hockey bör spelas med publik och när det inte går att genomföra och även lagen kan riskera att bli smittade och stå för vidare smittspridning ser vi inget annat beslut än att ställa in säsongen, säger SHL:s vd Michael Marchal.

Nils Lundkvist om det inställda slutspelet 

I SHL avgörs som sagt SM-guldet genom ett slutspel, men vad SportExpressen erfar utses heller ingen mästare.

Inte ens seriesegrande Luleå, som vann serien med 14 poäng och var huvudfavoriter till att ta hem föreningens första guld sedan 1996, kan därmed gå miste om ett gyllene tillfälle.

– Jag har inte fått några uppgifter, men om det är så är det jättetråkigt. Vi har ju en bra upplaga i år och som sagt vunnit serien med 14 poäng. Så det är ju otroligt tråkigt, säger Luleås JVM-back Nils Lundkvist.

Lagkamraten och backkollegan Jesper Sellgren:

– Det är jävligt tråkigt bara. Vi har haft en så pass bra säsong och så bra lag att vi känner att vi hade riktigt bra chans att gå hela vägen, det tror jag många runtomkring också känt.

Jag förstår att det är kort inpå, men hur går känslorna nu. Är det ledsamt?

– Det blir ju tufft, man blir matt. Men det är ju utom ens kontroll och ingenting man kan göra åt, och vi måste ju minska spridningen på det här. Men det är jävligt trist, att säsongen avslutas så här.

Luleåspelaren hyllar supportrarna

I vissa ligor har de delat ut ett guld fastän inget slutspel spelas, nu kommer SHL inte göra det men om de hade gjort det - hade det varit ett guld du hade blivit stolt över?

– I vilket fall som helst kommer det ju inte kännas som man vunnit guldet, man vill ju gå igenom ett slutspel och vinna det på rätt sätt. Även fast vi vann serien och har varit stabila hela säsongen så vill man gå igenom slutspelet och vinna det på rätt sätt, säger Sellgren och skickar avslutningsvis en hälsning till Luleås supportrar:

– De har varit underbara hela säsongen och visat ett riktigt bra stöd både hemma och bortaplan, jag vill tacka för det och det är bara att bita i det sura äpplet.


Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner Expressens app – och slå på notiser – för senaste nytt.