Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kan göra som Kalla – nobba miljonerna

Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Brynäs kan gå samma väg som Charlotte Kalla och Hanna Öberg.

Gävleklubben är beredd att ställa sig utanför SHL:s spelavtal kommande säsong och avstå flera miljoner, rapporterar Olof Lundh i en krönika i Dagens Industri.

– Spel går rakt emot vad vi står för, säger Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varu­märkesutveckling i Brynäs. 

Spelmarknaden växer stadigt i Sverige. 

Svenska spel har haft ett monopol, men efter årsskiftet omreglerades spelmarknaden och öppnar upp för andra bolag som beviljas licens från lotteriinspektionen.

Samtidigt är bolagens närvaro på den svenska marknaden sedan länge tydlig genom deras samarbete med svenska idrottsstjärnor.

Två stora namn har emellertid valt att nobba miljonerna som spelbolagen erbjuder: Hanna Öberg och Charlotte Kalla.

Öberg och Kalla nobbar spelbolagen

Båda två har framför allt angett moraliska skäl som huvudorsak till beslutet.

– För mig skaver det för mycket att ta emot pengar från företag som tjänar på människor som sitter fast i ett missbruk, har Öberg förklarat för TT.

– Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man också ta ansvar, har Kalla sagt till GP.

Nu kan även ishockeylaget Brynäs gå samma väg. I en krönika för Dagens Industri rapporterar Olof Lundh att hockeylaget är redo att ställa sig utanför SHL:s spelavtal som löper ut efter säsongen.

"Vi är beredda att avstå pengar"

De har informerat SHL om att de helst exkluderas från ett framtida spelavtal.

– Vi är beredda att avstå pengar i ett centralt avtal och har talat med flera av våra största partners för att tillsammans med dem arbeta fram en alternativ lösning, säger Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varu­märkesutveckling i Brynäs till Dagens Industri.

SHL har ett avtal med Betsson som går ut efter den här säsongen och "det talas ett värde på ett par hundra miljoner", skriver Lundh i krönikan.

– Hela världen går mot hållbarhet och alla starka varumärken går åt det hållet och därmed också deras sponsring. Så om du vill öka intäkterna på sikt är detta rätt väg, säger Johan Cahling.

Brynäs mötte Linköping på hemmais under torsdagskvällen och förlorade med 5-2.