Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Axelsson på väg att göra comeback i Dif

Dick Axelsson
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Djurgården ligger sist i SHL. 

Då är klubbikonen Dick Axelsson nära att åter snöra på sig skridskorna. Enligt Aftonbladet återstår detaljer innan det blir en återkomst på Hovet för Axelsson. 

Djurgården hockey har inte alls fått det att stämma i år. Laget har tagit 22 poäng på 29 matcher och har varit cementerade i botten av tabellen. 

I dagsläget har Djurgården 15 poäng upp till säker mark. 

Under hösten lämnade också tränare Barry Smith klubben och senare avgick även den strategiske sportchefen Joakim Eriksson. Den senare ersattes av K-G Stoppel. 

Även på spelarsidan har det hänt saker då floppar som Peter Holland och Matt Lorito lämnat klubben, precis som Linus Videll och Tobias Ekberg gjort. 

Samtidigt har Stefan Warg, Emil Berglund och Fredrik Forsberg anslutit till Djurgården. 

Axelsson gör comeback

Nu ser ytterligare ett nyförvärv ut att förstärka truppen. Och det rör sig om ingen mindre än Dick Axelsson, 34. Axelsson har spelat över 600 matcher i SHL och har gjort sig känd för sitt fina passningsspel men också för sin frispråkighet, något som gjort honom till en av ligans största profiler. 

– Jag är intresserad, jag brinner för Djurgården och för att spela ishockey, säger Axelsson till Aftonbladet. 

– Det känns positivt, jag uppfattar honom som positiv till att spela för oss. Det är inget snack om att Dick Axelsson är en duktig spelare, säger K-G Stoppel till tidningen.

Vidare berättar Axelsson att han kommer att ta beslut om sin återkomst den här veckan. Skulle återkomsten bli verklighet rör det sig om ett avtal året ut. 

I maj i år valde han att lämna Djurgården och avsluta spelarkarriären. Men om man får tro uppgifterna blev han inte borta speciellt länge.